We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Femke Furnee (Oprichter Fest Amsterdam): ‘Ik wil het liever persoonlijk houden’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 11 januari 2018
Profile - Ze zocht mooie, betaalbare meubels maar kon ze niet vinden, en is het toen maar zelf gaan doen. Het begon met een container vol slecht gemaakte banken uit China, op de gok besteld. Femke Furnee: ‘Dat was natuurlijk een hartstikke slecht idee, het was echt een fiasco.’ Toch gingen er daarna vooral dingen goed. Ondertussen heeft haar bedrijf honderdtwintig verkooppunten in vijftien landen.

Tijdens haar studietijd had ze een online kunstgalerie, ontstaan vanuit een eigen gemis. Zo kwam FEST Amsterdam ook tot stand: ‘Toen ik mijn eigen huis ging inrichten kwam ik erachter dat er weinig aanbod is, tussen de Ikea en woonboulevard of de dure designwinkel.’

Het bedrijf verkoopt omnichannel, aan andere winkels, webshops en de projectmarkt, maar ook aan de klant in een eigen winkel. Binnenkort opent er zelfs in Utrecht een tweede zaak.
Furnee waardeert de input van de klant, en denkt dat de winkels die zich richten op wat de consument wil niet zullen verdwijnen. ‘Mensen willen goed advies krijgen en geïnspireerd worden. Ze willen mooie opstellingen zien waar ze zelf nog nooit over na hebben gedacht en denken ‘Ik durf toch een keer voor zo’n smaragdgroene bank te gaan. Wij willen echt een boetiekgevoel neerzetten. Bij ons kom je in de winkel voor service: je krijgt een kopje koffie, en: ‘waarmee kunnen we je helpen?’.

Ze was nog niet gezegend met een pak ervaring in de retail en het leiden van een bedrijf, maar Furnee laat zich coachen door twee zakenvrouwen die hun sporen al verdiend hebben: ‘Ik merk dat ik meer een ondernemer ben dan een manager. Ik moet steeds meer loslaten en als controlfreak is dat best wel lastig. De mensen moeten het gaan doen.’

Femke Furnee

Femke Furnee Femke Furnée (29) is eigenaar en oprichter van het mooie interieurlabel Fest: betaalbare design meubelen en interieur accessoires met een heldere ontwerpstijl. Onlangs heeft Fest een nieuwe winkel geopend op de van Woustraat in Amsterdam. 
Lees meer over Femke Furnee.