We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Ricardo van Loenen (Co-founder bij B. Building Business): ‘Amsterdam is meer dan alleen de Zuidas’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 23 juli 2018
Wie bij B. Amsterdam binnenstapt ziet en voelt direct dat er op een andere manier zaken wordt gedaan dan in een gemiddeld kantoorpand, een paar kilometer verderop aan de Zuidas. Het is het domein van de startups en de startupscene. Wat is het verhaal achter deze oude IBM-locatie? Ronnie Overgoor in gesprek met Ricardo van Loenen, mede-oprichter en CEO van B. Building Business.
 
Biggest startup ecosystem in Europe
‘We zien onszelf niet als een vastgoedspeler, maar als een platform voor groei. We willen een plek zijn waar bedrijven sneller groeien dan dat zij dat ergens anders doen. Afhankelijk van de ‘future of work’ gebeurt dit in een gebouw, digitaal platform, of bijvoorbeeld via school. Daar veranderen we in mee’, aldus van Loenen.
 
Groot willen groeien
‘De stad is meer dan alleen de Zuidas en de bovenlaag van de bevolking. Twee jaar geleden zijn wij onze startup-school begonnen. Dit kan je op twee manier uitleggen. Allereerst hebben 600 jeugdwerklozen bijgeleerd in coderen, content maken en grove hacken. We hebben meer dan 95% aan een goedbetaalde baan gekregen. De andere kant is dat we Amsterdam weer een stuk aantrekkelijker hebben gemaakt, doordat we de talentpool hebben uitgebreid. Op dit moment zijn we bezig met een van de drie grootste HR-spelers in de wereld om deze pool uit te breiden. Daarover hoop ik binnenkort meer over te kunnen vertellen.’
 
Een leven lang leren

‘We zijn een platform voor groei en brengen de beste internationale spelers bij elkaar. Je kan beter een armada vormen van speedbootjes, dan een olietanker worden, omdat je dan flexibel blijft. Met verschillende partijen hebben onze startup-school neergezet. We zien dat de skill gap die nodig is voor de banen van de toekomst vrij onzeker is. Daarom denk ik dat er aan flexibiliteit, op het gebied van educatie, veel behoefte is. Het wordt een leven lang leren’, aldus van Loenen.
 
Meer weten over de ontwikkelingen van B. op internationaal gebied en de tips van Ricardo van Loenen aan de nieuwe Amsterdamse burgemeester? Kijk dan de hele aflevering!

Ricardo van Loenen

Ricardo van Loenen Ricardo van Loenen, mede-oprichter van B., het domein van startups en de startupscene in Amsterdam. De oprichter ziet zichzelf niet als vastgoedspeler, maar ziet B. als een platform voor groei. Afhankelijk van de 'future of work' wordt deze plek voor groei aangeboden via een gebouw, digitaal platform of school. Met zijn platform brengt hij de beste internationale spelers bij elkaar. Samen met deze partijen heeft hij via een startup-project 95% van 600 jeugdwerklozen aan een goedbetaalde baan gekregen. 
Lees meer over Ricardo van Loenen.