We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Wat is de impact van technologie en data op de reclamewereld? Marion Koopman (CEO Greenhouse Group) aan het woord

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 13 september 2018
Data scientist, Chief Data Officer, Data Engineer: dit zijn de marketing jobs van 2018. Veel modern agencies zetten stevig in op data. Over dit onderwerp praat Marion Koopman (CEO van Greenhouse Group & voorzitter van de VEA) je bij.
 

Doel bij VEA
Voordat Koopman bij Greenhouse Group begon was ze vooral werkzaam aan de klantenkant. Inmiddels kan ze uit verschillende perspectieven de ontwikkelingen in de reclamewereld goed beoordelen. Wat is haar doel als voorzitter bij de vereniging van communicatie adviesbureaus in Nederland? ‘Ik wil voor de hele creative industry een ondersteunend platform zijn waarop verschillende bedrijven informatie kunnen vinden en van elkaar kunnen leren, over bijvoorbeeld talentontwikkeling. Daarbij moeten grote onderwerpen bespreekbaar zijn, waaronder verdienmodellen, maar ook een onderwerp als stereotypering.’
 
Uitdaging
‘Iedereen is zoekende en ziet de ontwikkelingen in technologie en data als de Heilige Graal. Het is een instrument om een boodschap veel relevanter te maken, doordat je veel beter in beeld krijgt wat profielen willen zien. Maar laten we onszelf niet gek maken door deze ontwikkelen. Het gaat uiteindelijk om de échte boodschap, het creatieve idee, of een geweldige post.’
 
Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen in de reclamewereld, de bedrijfsvoering van Greenhouse Group en de overname door WPP? Kijk dan de hele aflevering!