We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Vastgoedman van het jaar Maarten de Gruyter: 'Voorkom kapitaalsvernietiging: hergebruik gebouwen’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 15 november 2018
Zijn manier van zakendoen, zijn visie op de toekomst van vastgoed en zijn politieke interesse bezorgden Maarten de Gruyter (mede-naamgever en directeur van Boelens de Gruyter) de titel Vastgoedman van 2018. In deze aflevering neemt hij plaats tegenover Paul van Riessen als interviewkandidaat. 
 
Vastgoedman van het jaar
‘Ik ben vastgoedman van het jaar geworden door de projecten die we hebben gedaan en door in een economisch slechtere tijd risico’s te durven nemen door juist investeringen te doen. En voor mij het belangrijkste: vanwege de manier van zakendoen.’
 
Nieuwe bestemming
‘Projecten zoals we die hebben gedaan in de Wibautstraat spreken extra tot verbeelding. Ik heb zelf in Amsterdam gewoond. Ik heb altijd een DDR-gevoel gehad bij deze straat. Op het diepte punt van de crisis hebben wij hier een pand gekocht. In eerste instantie wisten we niet goed wat we er mee moesten, maar toen we erop gingen inzoomen zagen we de mogelijkheden. Er is een metrostation voor de deur waardoor je eigenlijk heel snel in het centrum van Amsterdam bent. Je rijdt snel de ring op en er zitten een paar mooie buurten vlakbij. Bij dit soort projecten wordt vaak aan sloop gedacht. Wij proberen juist altijd potentie te zien in zo’n omgeving en gebouw. Het hergebruik van een gebouw is natuurlijk, het is duurzamer en je voorkomt kapitaalsvernietiging’, aldus de Gruyter.
 
Boelens de Gruyter is een landelijk opererende vastgoedonderneming die sinds 2007 actief is op het gebied van commercieel vastgoed en woningbouw. De projectontwikkelaar is gespecialiseerd in het transformeren van oude gebouwen en het geven van een nieuwe bestemming daaraan.
 
Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen in de projectontwikkeling en de visie van Maarten de Gruyter hierover? Kijk de hele aflevering! 
 
 
 
 

Maarten de Gruyter

Maarten de Gruyter Naast mede-naamgever en directeur van de projectontwikkelaar is Maarten De Gruyter ook voorzitter van de stichting DON (Stichting Diabetes Onderzoek Nederland). Stichting DON is in 2006 opgericht met een duidelijk doel: diabetes type 1 genezen.
Lees meer over Maarten de Gruyter.