We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

5 ondernemerslessen van Yvo Staudt (Eigenaar Staudt Twenthe Watches)

Ondernemerslessen, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 27 december 2018
Ondernemer, juwelier of muzikant? Zijn pitch vat het goed samen: ‘Hallo, ik ben Yvo. Ik kom uit Hengelo. Ik speel accordeon en maak horloges.’ Volgens zijn moeder wilde hij al accordeon spelen voordat hij het woord uit kon spreken. Wat zijn de ondernemerslessen van deze jonge ondernemer?
 

#1 Master your mindset
‘Waar een wil is een weg, want alles wat je in het leven wil is te leren. Soms heeft het veel voeten in aarde, maar dan komt het aan op zelfdiscipline, doorzettingsvermogen en visualisatie. Dit laatste is voor mij de belangrijkste reden dat ik nu een horlogemerk heb. Ik visualiseerde in het begin al waar ik nu ben. Naast mijn bed heb ik een doodle bord staan waar ik in beeld en woord letterlijk heb gevisualiseerd wat ik wil, zowel zakelijk als privé. Onbewust komt dat terug in mijn leven en ik geloof dat je alles in je leven terugkrijgt wat je uitstraalt. Ik geloof dan ook sterk in Karma’, aldus Staudt.
 
#2 Wees integer
‘Ik kom uit een irrealistische wereld. Waarom ga je met je trekzak naar Italië om daar accordeon te studeren? In ieder geval niet om je zakken te vullen met geld. Nu zit ik in een markt waar geld voor een heel groot gedeelte de belangrijkste drijfveer is. In die wereld zie ik mensen die moeten groeien ten koste van anderen. Je kan commercieel succesvol zijn, zonder dat het anderen beschadigt.’
 
#3 Retail is detail
‘De verkoop is een bezegeling van inspiratie. Ik vind het fantastisch om een gesprek met iemand te voeren. Ik vertel heel graag over de horloges die ik maak, maar niet als doel om bij iemand duizenden euro’s uit zijn zak te lullen. Iedereen houdt van een mooi verhaal en een mooi stuk muziek. De kern van mijn verhaal gaat over een 27-jarige die ongelofelijk geniet van een avontuur wat negatief begonnen is. Mijn brand story is de marketingstrategie en de juwelier heeft het netwerk en we zorgen we samen voor een schaalvergroting’, aldus Staudt. 
 
Ondernemerslessen 4 & 5 & …
Ben je benieuwd naar het volledige ondernemersverhaal van Yvo Staudt? In het laatste deel van de video volgen nog veel meer lessen van de jonge, muzikale ondernemer.

Yvo Staudt

Yvo Staudt Yvo Staudt startte in 2014 zijn eigen horlogemerk. Hij maakte zijn eerste horloge tijdens zijn studie op een Italiaanse zolderkamer in Pescara. Hij voelde zich daar alleen en vulde ik in het begin zijn tijd met het maken van leren etuis en pennenhouders, gemaakt van een huid die hij bij de plaatselijke leerlooier kocht. Totdat hij zijn oude liefde voor horloges terugvond.
 
Lees meer over Yvo Staudt.