We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Omar Kbiri (Mede-oprichter Maak & VEED): ‘Als je het ver wil schoppen, moet je het samen doen en niet alleen’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 8 februari 2019
De VEED Awards - Door de media ook wel “de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie” genoemd - zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste en leukste YouTubers van Nederland. Bureau Maak creëert verhalen uit de popcultuur. Wij gaan in gesprek met de oprichter van de VEED Awards en Maak: Omar Kbiri. Voor de vijfde keer op rij worden op 23 maart 2019 de prijzen voor leukste en beste YouTubers uitgereikt. Wat mogen we verwachten van deze jubiliem-editie?
 
VEED
‘Ik noem de kanshebbers makers in plaats van influencers. Ik vind makers mensen die echt iets kunnen maken, terwijl influencers niet per defenitie makers zijn. Een bekende dame die met een duckface op een Instagram-foto staat is geen maker.’ De VEED Awards zijn te vergelijken met de Gouden Televizier-Ring, maar dan voor het internet. ‘Met 850.000 stemmen zijn wij zo’n beetje de grootste publieksprijs van Nederland geworden. Het is een prijs waardoor het niet alleen maar om kwaliteit gaat, maar ook om kwantiteit. Ofwel: hoeveel volgers heb de kanshebbers? Degene die vaak winnen zijn de mensen die van zichzelf een goede merknaam hebben weten te maken en die consistent aanwezig zijn geweest’, aldus Kbiri. Op 23 maart aanstaande vindt de vijfde editie van het festival plaats in de AFAS in Amsterdam.
 
Maak
'Het koppelen van een influencer aan een bedrijf begint met het bekijken wat een merk wil en welke doelgroep zij wel aanspreken. Iedere doelgroep heeft zijn eigen online-bewegingen op verschillende kanalen. De ene influencer leent zich bijvoorbeeld beter voor Facebook-activatie dan een YouTube-activatie. Als vertrekpunt kijken we naar het brand-DNA, de values en wat de normen en waarden zijn. Daarbij bekijken we waar de influencer op dat moment in zijn of haar leven staat. We proberen bij een samenwerking een win-winsituatie te creëren voor het merk en de influencer. We verzinnen een idee die geldt als startpunt voor de samenwerking, die uitrolt in content en een campagne,’ aldus Kbiri.
 
Nieuwsgierig geworden naar de visie van Omar Kbiri over de toekomst van influencers en online-makers én zijn mening over de kwaliteit van content van huidige influencers? Bekijk de hele aflevering!

Omar Kbiri

Omar Kbiri Omar Kbiri is mede-oprichter van creative production agency Maak. Hij is medebedenker van het VEED Festival, dat hij samen vanuit Maak met Nederlandse YouTubers organiseert.
Lees meer over Omar Kbiri.