We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

‘De dag vóór de lancering is de laatste dag geweest dat mijn leven normaal was’ | Ron Simpson (creatief ondernemer & oprichter The Avocado Show)

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 15 augustus 2019
Hoe werd een restaurant in Amsterdam in één klap een wereldhype? Volgens Ron Simpson (creatief ondernemer & oprichter The Avocado Show) past een goed idee op een bierviltje. Wat is de succesformule achter The Avocado Show? 

‘Ons idee ging viralbij het posten van de eerste simpele foto waarop ons restaurant te zien was. Een goed idee heeft niet altijd goede content nodig: als het duidelijk is en een doelgroep aanspreekt, werkt het. In ons geval was het ‘Vrienden in Amsterdam openen avocado restaurant’en boem, daar gingen we! We hebben 100 landen de headlinesgehaald met ons idee: we waren wereldnieuws. Het hield niet op!’
 
Kickstart
‘Mijn verklaring van het succes is timing en uitvoering. Ons concept is leuk, speels, sterk en origineel, maar er zijn misschien wel eerdere pogingen gedaan. De eerste tien veganrestaurants zijn ook mislukt, omdat ze te vroeg zijn opgericht of omdat het niet via social media werd opgepakt. In ons geval hadden we fantastische content in een tijd waarin foto’s en video’s heel makkelijk over de hele wereld verspreid worden. Er was nog geen speciaalzaak, terwijl letterlijk 100 miljoen mensen iedere dag avocado’s eten. Dan heb je origineel nieuws. Het was geen reclameboodschap die we probeerden te pushen, maar ons nieuws maakten 100 miljoenen mensen blij en dan gaat het vanzelf.’

Benieuwd geworden naar het verhaal van Ron? Bekijk dan de hele aflevering!

Ron Simpson

Ron Simpson Creatief ondernemer Ron Simpson is jarenlang werkzaam geweest als marketeer voor diverse brands, o.a. Red Bull, Nike, Bacardi, ID&T, Moët & Chandon of Sony. Hij wordt omschreven als entrepreneur, artiest en levensgenieter pur sang. Zijn laatste ondernemer-avontuur is food start-up The Avocado Show. Wat begon als één restaurant in de Amsterdamse Pijp groeide uit tot een global brand en franchise.
Lees meer over Ron Simpson.