We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

‘Ik verkoop geen producten, maar orgasmes’ | Rianne Swierstra (oprichter Rianne S)

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 28 november 2019
Rianne Swierstra (oprichter Rianne S) verkoopt seksspeeltjes in meer dan 35 landen. Ook presenteert ze haar producten via HSN, een homeshopping network in Amerika, met een potentieel bereik van 80 miljoen huishoudens. Hoe ziet Rianne haar positie in de markt van seksspeeltjes?

Rianne S
‘Negentien jaar geleden zag ik in een magazine lelijke roze namaak-fallussen staan met aderen. Ik vroeg mij op dat moment af waarom vibrators zo lelijk moesten zijn. Ik dacht: dat moet toch beter kunnen? Mede door een feministische opvoeding, heb ik altijd al het idee gehad om iets voor vrouwen te doen. Daarnaast heb ik altijd al willen ondernemen. Deze zaken leidden tot de oprichting van Rianne S. Nog steeds zie ik een oneindige business met veel kansen. Veertig procent van de Amerikanen gebruikt seksspeeltjes, dat betekent dat er nog een hele grote markt is voor Rianne S. Als je het genot wegdenkt, is een seksspeeltje platgezegd een hulpmiddel: je kan de was met de hand doen, maar je kan ook een wasmachine aanschaffen.’

Nieuwsgierig naar de ambities van Rianne S? Kijk de hele aflevering!

Rianne Swierstra

Rianne Swierstra Rianne Swierstra, de vrouw achter het merk Rianne S, is een Nederlanse sextoy ontwerper. ​Rianne S is een merk dat gefocust is op vrouwen. De oprichter gelooft dat alle vrouwen extra aandacht verdienen op seksueel gebied: het merk is ontworpen voor vrouwen, door vrouwen. Dit is ook de reden dat alles bij Rianne S is gedaan met zorg: van de vormgeving, tot de verpakking. 
Lees meer over Rianne Swierstra.