We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

"Ik wil groeien met onze eigen strategie, niet die van een ander” | Rogier IJzermans (Born05) | 7DTV

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 5 december 2019
Rogier IJzermans (Oprichter Born05) heeft Born05 uitgebreid met twee nieuwe bedrijven: Newborn en Airborn. Newborn investeert in startups en met Airborn richt IJzermans zich op de snelgroeiende voice-markt. Hoe heeft IJzermans zijn snelgroeiende bedrijf georganiseerd?

De groei van Born05 en het starten van twee nieuwe bedrijfstakken was een grote uitdaging. IJzermans: “Ik heb Born05 in 2005 opgericht samen met mijn partners. We groeiden hard, waardoor we een middelmanagement toevoegden. We zochten later naar een structuur die bij onze cultuur past en deden dit middels de cellencultuur. De drie cellen zijn nu: Born05, Newborn en Airborn. Bij het groeien van de drie cellen merken we dat de groepsdynamiek voor de drie bedrijfstakken belangrijk is. Die is niet hiërarchisch, maar we bewaken het collectief, zowel in cultuur als op kwaliteit. We bieden onze klanten overkoepelende, geïntegreerde diensten aan.”

Rogier IJzermans

Rogier IJzermans IJzermans is een typische ondernemer: al op zestienjarige leeftijd ontwikkelde hij een online platform waarop jongeren CBR-verkeersexamens konden oefenen. Het verdienmodel? Via betaalde SMS’jes kon je een examen afnemen. Een groot succes! Tijdens het laatste jaar van zijn studie European Media Master of Arts aan de HKU, richtte hij in 2005 met twee partners Born05 op. Met dit bureau helpt hij bedrijven als KLM, bol.com en Unilever bij het bouwen van het merk in de nieuwe digitale wereld, door middel van digitale producten, diensten, campagnes en content. 
Lees meer over Rogier IJzermans.