We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Mijn Gesprek | Lars Sørensen in gesprek met Ben van der Burg

Mijn Gesprek, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 31 augustus 2012
Twee hosts van BNR Nieuwsradio in gesprek met elkaar. Over ondernemen en over technische innovatie.
De een, Lars Sørensen, rustig en luisterend, de ander,  Ben van der Burg, druk en vol passie en energie, zoals altijd.
 

Ben van der Burg

Ben van der Burg Ben van der Burg was in zijn jonge jaren professionalschaatser, hij werd ooit tweede op het wereldkampioenschap van 1990, achterJohann Olav Koss en voor kompaan Bart Veldkamp.

Na een blessure ging hij Nederlandse Taal- enLetterkunde studeren. Hij begon ook radio- en tv programma’s te maken encolumns te schrijven. Vanaf 2000 werkt hij in de digitale industrie. Eerst voorVodafone in Nederland en Japan, waar hij zich onder andere bezighield metmobiele televisie. Vanaf 2006 hield hij zich bezig met de manier waarop uitgeversde waarde van hun content producties kunnen kapitaliseren in de digitale wereld.Ondertussen deed hij zijn MBA op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Vanaf maart 2010 werkt hij bij Triple IT alsCommercieel Directeur. Triple IT is marktleider in mobiele streaming servicesen levert producten en diensten voor alle relevante platformen, waaronderinternet, mobiel en IPTV. Daarnaast is hij mede eigenaar van de mobiele startupRepudo en schuift hij regelmatig aan als co-host bij BNR nieuwsradio.


Ben van der Burg probeert zijn hele leven al het onmogelijke mogelijk te maken. Dat begonmet het neerzetten van onmogelijke schaatstijden; dat doet hij nu door dewereld kennis te laten nemen van ogenschijnlijk onmogelijke digitale innovaties.
Lees meer over Ben van der Burg.