We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Short | Zakelijk op 7: Vrouwen met ondernemerskriebels

Short, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 30 december 2013

Connie Maathuis

Connie Maathuis Connie Maathuis is algemeen directeur en mede-eigenaar van NDA Incasso in Amersfoort. Al sinds de jaren negentig loopt de juriste mee in de wereld van deurwaarders en incassobureaus.

Maathuis zit in het bestuur van verschillende organisaties. Van 2008 tot 2012 was ze voorzitter van de SVE, het oudste landelijke netwerk voor vrouwelijke ondernemers in Nederland.

​Ook is ze bestuurslid van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, redactielid van De Gerechtsdeurwaarder en lid van de Haagsche Commissie van de Vereniging voor Credit Management.
Lees meer over Connie Maathuis.

Helga van Leur

Helga van Leur Helga van Leur (1970) is een van de populairste televisiegezichten van het land. Sinds 1997 presenteert ze het weer bij RTL4. In 2012 werd ze verkozen tot weervrouw van het jaar. Van Leur is bovendien ondernemer en fervent voorvechter van een duurzame samenleving.

Meteoroloog Van Leur liep in 1994 stage bij weerbureau Meteo Consult. Vijf jaar verzorgde ze weerberichten voor diverse media, tot dat ze besloot voor zichzelf te beginnen. Na een marketingopleiding werd ze zelfstandig ondernemer en sinds 1997 werk ze als zelfstandig weervrouw voor RTL 4.

Van Leur is bovendien een veelgezien spreker en dagvoorzitter op diverse evenementen. Daarbij spreekt ze over een grote passie: klimaat en duurzaamheid. Van Leur is een echte klimaatavonturier, zo kampeerde ze op de Groenlandse IJskap en was weerkundige voor het Solar Team Twente tijdens de World Solar Challenge in Australië – een  race van ruim 3000 km met een auto op zonne-energie.

Van Leur Van Leur studeerde Bodem, Water en Atmosfeer in Wageningen, ze is getrouwd en heeft drie kinderen.
Lees meer over Helga van Leur.

Lidwien Heersink

Lidwien Heersink Lidwien Heersink (27) is sinds kort de motor achter Da Vinci Salonautomatisering, afgelopen jaar nam ze het bedrijf dat kapsalons automatiseert volledig over van haar vader.

Daarmee is Heersink verantwoordelijk voor de automatisering van 2000 kapsalons en een omzet van 1,5 miljoen euro. Desondanks heeft ze nog grotere plannen, zoals een soort Booking.com voor klanten van kapsalsons.

​Het familiebedrijf moet bovendien verder groeien. “We maken software voor kappers zoals het afsprakenboek, apps, websites en afrekensystemen.” Het bedrijf is marktleider in Nederland.
Lees meer over Lidwien Heersink.