We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Short | Martin Simek: ‘De economie kan niet onbeperkt groeien, alleen kanker doet dat’

Short, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 14 januari 2014

Martin Šimek

Martin Šimek Martin Šimek (1948) is radio- en televisiepresentator, cartoonist en columnist. Hij ontvluchtte zijn thuisland Tsjechië tijdens de Praagse Lente in 1968 en kwam in Nederland terecht.

Hier werkte Šimek aanvankelijk als tenniscoach, waar hij talenten zoals Michiel Schapers begeleidde. Later maakt hij naam als interviewer op radio en televisie bij de RVU en de EO. Op Radio 1 presenteert hij ook het populaire nachtprogramma ‘Šimek ’s Nachts’. 

Onder het pseudoniem AnoNe maakt Šimek bovendien cartoons voor De Groene Amsterdammer. De voorstelling ‘Cartoonist’ in het Amsterdamse Carré in november 2013 markeert zijn 35-jarige jubileum als tekenaar.

Ook schrijft hij columns voor diverse media. In 2009 verschijnt het verhaal 'De Vuurvliegjes Achterna', waarin Šimek vertelt over zijn vlucht uit het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Dankzij een beurs van het UAF kan Šimek in Nederland bedrijfseconomie studeren.
Lees meer over Martin Šimek.