We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Profile | Yuri van Geest | Singularity University

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 6 september 2012
Yuri leeft in een wereld die er nog niet is, maar wel degelijk aankomt. Hij praat met passie over wat technologie allemaal kan doen om ons als mens en om de wereld een stuk beter te maken.

Kijk en duik in de fascinerende wereld van dna profiling, de quantified self en singularity. Science Fiction? Nope, it's all coming and it's coming fast...

Yuri van Geest

Yuri van Geest Yuri is specialist op het gebied van Singularity, ook wel singulariteit genoemd. Dit betreft de convergentie en symbiose van de volgende opkomende technologieen: ICT, biotech (DNA lezen en schrijven), nanotech, neurotech, robots, artificiële intelligentie, nieuwe energie, brain computer interfaces, 3D printers en ruimtevaart.

Hij is al sinds 2008 actief betrokken in de wereldwijde beweging van de Singularity. Zo was hij als eerste Nederlander in 2010 alumnus van de Singularity University in Silicon Valley. Deze university is ontstaan vanuit NASA en Google met Ray Kurzweil, Peter Diamandis en Larry Page als drijvende krachten.

Na het doorlopen van de Singularity University heeft hij het eerste FutureMed programma op dezelfde University afgerond. Dit programma focused op de toekomst van de gezondheidszorg. Momenteel is hij de exclusieve officiele ambassadeur van deze universiteit in Nederland. Tenslotte heeft Yuri het Nederlandse Singularity blog opgestart en organiseert hij verschillende Singularity events.

Yuri is lid van het Topteam Creatieve Industrie o.l.v. minister Verhagen (kabinet Rutte) sinds maart 2011. Dit betreft het Topsectorenbeleid voor Innovatie. Hij is hier samen met 3 anderen verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuw en holistisch innovatieprogramma voor de gehele sector. Dit programma is zeer succesvol, baanbrekend en zelfs op EU niveau toonaangevend en volledig omarmd.

Yuri is een expert op het gebied van alles rondom mobiel internet inclusief apps, widgets, tablets, campagnes, sites en sensoren. Hij is een van de oprichters van het zeer succesvolle Mobile Monday (MoMo Amsterdam), Quantified Self Europe (het kwantificeren van jouw eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid middels smart phones en sensoren), Quantified Self Amsterdam alsmede drijvende kracht achter Vodafone Mobile Clicks, de grootste mobiel internet start-up competitie ter wereld met 250.000 euro aan prijzengeld. Hij is mede-oprichter van TEDx Amsterdam sinds 2009.
Verder is Yuri betrokken bij de wereldwijd sterk groeiende Lean Startup beweging van Eric Ries. Hij is mede-oprichter van het eerste grote Lean Startup event in Nederland. Dit is een beweging en methodologie die voortbouwt op het denken en werken in Agile, Scrum, Service Design en Design Thinking.

Tot slot heeft Yuri sinds 2007 een eigen innovatiebureau genaamd Trend8, waarbinnen hij innovatieve projecten voor opdrachtgevers als Adidas Global, Vodafone Group, Samsung, Philips Global, MIT, Google, UPC, RWS, Unive, eBay/Marktplaats.nl en PON uitvoert. Nationaal, Europees danwel mondiaal.
Lees meer over Yuri van Geest.