We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Bill van der Valk: “Ik ben een arme twintiger met veel schulden”

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 7 maart 2014
Bill van der Valk is 27 jaar en de jongste hoteldirecteur van Nederland. Als telg van de bekende hotelfamilie groeide hij op in de business. Op 19-jarige leeftijd kreeg hij de leiding over een gloednieuw hotel langs de A12 bij Nootdorp.

Hij kreeg dat hotel echter niet voor niks. “Ik kreeg een lening van 20 miljoen euro van mijn opa om het hotel te beginnen”, zegt Bill. “Ik ben dan ook een arme twintiger met veel schulden.”

Een die als veel leeftijdsgenoten zocht naar wat hij met zijn leven wilde gaan doen. “Ik zat op de hotelschool maar werd daar afgezet. Teveel feest en te weinig punten.”

Daarna wilde hij snowboardleraar worden. “Ik ben naar Oostenrijk vertrokken, had binnen een paar maanden een diploma en een baan, maar kwam naar huis omdat mijn vader mijn hulp nodig had in zijn hotel.”

Niet lang daarna kreeg Bill de kans om zijn eigen hotel te runnen. “Het stel dat het hotel zou gaan runnen vertrok op het laatste moment naar het buitenland.”

Bill zag het als een enorme uitdaging. “Ik heb de mooiste baan van de wereld.” Desondanks moet hij zijn hotel flink blijven “poetsen” om het mooi te houden. “Het moet vol en mensen moeten tevreden zijn.”

En dat is er met de paplepel ingegoten. “De omzet wordt bij ons aan het ontbijt besproken.” Desondanks doet Bill het op zijn manier. “Bij mij geen Russisch ei of garnalencocktail in een glas op het menu, maar gerechten met een wow-effect, zoals sashimi.”

Het hotel is bovendien door zijn moeder ingericht. “Elke kamer heeft een bubbelbad en is groter dan de concurrenten.” Zo hoopt Bill andere hotels af te troeven. “Op vrijdag organiseren wij kinderkoken.”

En daarmee heeft hij al driekwart van de lening van zijn opa terugbetaald. “Dat is mooi maar het kan altijd beter.”

Kleding Karin Husslage: PerfectlyBasics
PerfectlyBasics-logo

Bill van der Valk

Bill van der Valk Bill - Billy - van der Valk (1986) is de jongste hoteldirecteur van Nederland en telg uit de bekende hotelfamilie. Op 19-jarige leeftijd kreeg hij de leiding over een gloednieuwe hotel langs de A12 bij Nootdorp. Hij stelde een aantal managers aan om hem te helpen 150 man personeel te bestieren, maar inmiddels duld de ondernemer niemand meer boven zich. 

En met succes, vorig jaar draaide hij zijn beste omzet ooit. Dat komt ook door het restaurant in het hotel. ‘Ik wilde de consument weer verrassen. ‘Dus niet de kers op de appelmoes, maar wél zelfgemaakte appelcompote met framboos', verklaarde hij op een van de evenementen waar Van de Valk spreekt. Met die omzet hoopt hij bovendien de lening voor het hotel, die hij kreeg van zijn opa, zo snel mogelijk terug te betalen.

Bill volgde een opleiding aan de hotelschool en zegt altijd al in de familiebranche te hebben willen werken. Echt gemotiveerd raakte hij door 30 kilo af te vallen dankzij veel sporten, waaronder hardlopen en boksen.
Lees meer over Bill van der Valk.