We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Maurice de Hond over zijn succes met iPad scholen

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 26 maart 2014
We moeten kinderen niet voorbereiden op het verleden maar op de toekomst

Zijn dochter is net naar school. Een jaar of dertig geleden ging ook al een kind van hem aan school. De tijden zijn veranderd, de scholen in zijn ogen niet. Gekscherend noemt Maurice het ook wel musea.

In het interview met Sara gaat hij in op zijn iPadscholen en het succes ervan.

Maurice de Hond

Maurice de Hond Maurice de Hond (1947) is een bekende opiniepeiler en ondernemer. Hij maakte zich ook sterk voor de heropening van de “Deventer moordzaak”.
De hond runt sinds 2002 het bedrijf Peil.nl, een opiniepanel waarmee actuele ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving op de voet gevolgd kunnen worden.

 Hij studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en werkte na zijn afstuderen in 1971 als wetenschappelijk medewerker en onderzoeker bij onder andere Inter/View. Na de beursgang van dit bedrijf naam hij in 1986 plaats in de raad van commissarissen.

De Hond was ook directeur van Headstart in de Verenigde Staten en had leidinggevende functies bij ITT Gouden Gids, Wegener Arcade en Newconomy.

Sinds een aantal jaren is De Hond mede-initiatiefnemer van ‘Onderwijs voor Nieuwe Tijd’(O4NT), beter bekend als de ‘iPad-school’. De tablet als hart van het leerproces. De kinderen leren ermee, op school, maar ook thuis.
Lees meer over Maurice de Hond.