We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Hidde de Brabander: “Ik maak kunst met chocolade en suiker”

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 9 mei 2014
Hij is een van de presentatoren van bakprogramma Bake My Day, maar vooral een van de top patissiers van Nederland. Hidde de Brabander: "ik ben simpelweg een banketbakker."

Vroeger wilde hij kunstenaar worden. "Dat is iets dat anderen over je afroepen." Maar hij bleef wel bij zijn wens om te creëren. 

"Ik wist al snel dat ik niet wilde leren, maar banketbakker wilde zijn", zegt hij. "Ik werk niet met kwasten, maar maak wel kunst met chocolade en suiker."

Librije
En dat deed hij voor grote restaurants, waaronder sterrenrestaurant de Librije. "Voor Bake My Day ben ik gevraagd. Daar moest ik over nadenken, ik wilde niet met een of ander commercieel bakproduct op tv."

Het kooktalent van Nederland is volgens De Brabander aan het verbeteren. Maar hij haalt zich niet in zijn hoofd om ons op te voeden. "Ik til liever mezelf naar een hoger plan, door mijn naamsbekendheid te vergroten.”

Merk
Dat doet hij met zijn patisseriemerk Dreams of Magnolia. "De mooiste bloem die er is." Ook is hij bezig met het exporteren van zijn eigen noga.

"Een geheim recept", zegt hij. "Het gaat om smaakbeleving en emotie." En dat willen ze hebben van Duitsland tot Dubai. “Ik wil binnen vijf jaar in meerdere winkels liggen.” 

 

Hidde de Brabander

Hidde de Brabander Hidde de Brabander is de oprichter van het patisserielabel Dreams of Magnolia, een vak waar hij op zijn zeventiende mee in aanraking kwam. De Brabander leerde alles over het banketvak bij Banketbakkerij Roodenrijs in Wateringen, maar al snel bleek het dorp te klein voor de getalenteerde zoetekauw.

Na gewerkt te hebben in verschillende bakkerijen stapte hij over naar het restaurant- en hotelwezen. In Santpoort ging hij aan de slag als chef-patissier op het Landgoed Duin & Kruidberg.

Na drie jaar volgde Parkheuvel in Rotterdam en het drie Michelin-sterren de Librije in Zwolle.

In 201 hakte De Brabander de ondernemerskoop door en begon zijn eigen label.
Lees meer over Hidde de Brabander.