We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Edwin de Koeyer van IJscuypje: 'Ik wil met concept IJscuypje naar Londen'

ShopDoc, Amsterdam | Publicatie: 5 juni 2014
Iedereen kent ze wel, die winkels met een mooi verhaal, een mooi product. Dat winkeltje bij jou om de hoek met dat ene speciale, die winkel met dat unieke concept.

Wie zijn de ondernemers achter deze unieke winkels?
We zien ze in ShopDoc.

In deze aflevering het verhaal van Edwin de Koeyer van IJscuypje.

Edwin de Koeyer

Edwin de Koeyer Edwin de Koeyer kan het snel vertellen: “Op mijn banketbakkersopleiding leerde ik ijs maken. Je gooit melk, room, suiker en smaak bij elkaar, mixt het in een vriesmachine en ineens heb je ijs. Tovenarij!” Toen hij op een dag ergens in een café zat bij de Albert Cuypstraat in Amsterdam, staarde hij naar een leeg pandje aan de overkant. Een oude, verwaarloosde garage. De Koeyer zag er iets anders in; een ijswinkel genaamd IJscuypje. Toen culinair recensent Johannes van Dam concludeerde ‘Dit is ijs zoals ijs hoort te zijn', was zijn succes een feit.

Bron: De zondag van van Willigenburg
Lees meer over Edwin de Koeyer.