We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Jan Verheul (Myjour) 'Myjour steekt net iets boven Blendle uit'

Timeline, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 1 juli 2014
Jan Verheul ademt communicatie, is gek op tuinieren en de muze van Alexander Klopping. Bovenal is hij de oprichter van Myjour, "de iTunes voor journalistieke artikelen."

Het bedrijf wordt vaak gezien als concurrent van Blendle. "Het is een online dienst voor het kopen van losse artikelen van je favoriete media."

Verheul bedacht het concept drie jaar geleden. "Ik verbaasde me dat niemand in de media bezig was met nieuwe digitale verdienmodellen." Hij moest naar eigen zeggen veel evangeliseren om uitgevers zo gek te krijgen om mee te doen. 

"We hebben nog heel wat titels op ons verlanglijstje", zegt Verheul."Bijvoorbeeld kranten, hoewel de meesten teveel van hetzelfde doen." 

Kranten moeten volgens Verheul op zoek naar eigenheid. "Ze vinden maar langzaam focus terug. En dat komt ook door het toenemende aantal aanbieders in de markt."

Myjour draait de vraag om, niet wat wil de krant, maar wat wil de lezer. Het systeem helpt je met kiezen op basis van je voorkeuren. 

Er zijn concurrenten, zoals Blendle en Flipboard."Wij zijn uniek, omdat je zelf bepaalt wat je wilt lezen" Volgens Verheul  steekt zijn bedrijf net iets boven Blendle en anderen uit. "We investeren veel in het platform."

Jan Verheul

Jan Verheul Creatief entrepreneur Jan Verheul is oprichter van Myjour, een platform waarop gebruikers hun eigen media-aanbod kunnen bepalen en betalen per artikel. Verheul, tevens directeur van een reclamebureau, verbaasde zich over het feit dat uitgevers zo weinig visie hebben over het uitgeversvak.

Zodoende lanceerde hij in 2013 het platform Myjour, dat inmiddels een concurrent heeft gevonden in Blendle. Als oprichter van Verheul Groep BV, eigenaar van Verheul Communicatie BV, Verheul Media Supporters BV en Myjour BV kan Verheul een ware serieondernemer worden genoemd.

Hij is bovendien mede-eigenaar van Grand Café Eight in Alphen aan den Rijn.
Lees meer over Jan Verheul.