We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Ron Blaauw (chef): 'Tis allemaal veel te kort om alleen maar te werken'

Lars Sørensen PA | #LSPA, Amsterdam | Publicatie: 23 juli 2014
Ron Blaauw stond te ver af van wat hij als kok was. En dus stopte hij met een goedlopende tweesterren tent en volgde hij zijn hart.
Nu actief als kok en vooral ook ondernemers met twee nieuwe concepten, Ron Gastrobar en The Fat Dog.

Lars ging een dag met Ron op stap en maakte een portret, samen met camjo Godfried de Vries, van een boeiende en gepassioneerde vakman en ondernemer, Ron Blaauw.

LSPA wordt mogelijk gemaakt door Wagenplan.

Ron Blaauw

Ron Blaauw (bron: wikipedia)

Ron Blaauw Amsterdam was een restaurant in Amsterdam van de gelijknamige chefkok Ron Blaauw.

Het restaurant serveerde gerechten uit de Franse en internationale keuken, de capaciteit bedroeg 70 couverts. In 2003 verkreeg het restaurant de eerste michelinster en in 2005 een tweede.[3] In de Gault Millau van 2011 behaalde Ron Blaauw een score van 16 / 20. Vanaf 1999 tot eind 2010 was het restaurant gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel, onder de naam Ron Blaauw zonder toevoeging. Daarna verhuisde het naar Amsterdam. In Ouderkerk aan de Amstel werd op het oude adres een zusterrestaurant gesticht, Ron's Vis van de Dag.

Ron Blaauw Amsterdam heeft een eigen groentetuin in Baambrugge waarvan alle verwerkte groenten betrokken worden. Het restaurant serveerde een vast menu dat per gang uitgebreid kan worden.

In maart 2013 werd bekend dat Blaauw het tweesterrenrestaurant zal vervangen door een eenvoudiger restaurant: Ron Gastrobar, op dezelfde plaats als waar nu dit restaurant zit. Hij leverde er zijn sterren voor in. Het nieuwe restaurant opende op 4 april en op 25 november 2013 werd bekend dat Blaauw met dit restaurant in de Michelingids voor 2014 een Michelinster heeft verkregen.
Lees meer over Ron Blaauw.