We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Ondernemer en ALS patient Bernard Muller: 'Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 1 september 2014
Je zou bijna vergeten dat Bernard Muller ondernemer is met alle aandacht omtrent zijn ziekte de laatste tijd, ALS. Maar dat is ie wel. Hij is nog steeds aandeelhouder en commissaris in zijn bedrijf Burando, een bedrijf met een miljard euro omzet.

Toen hij de diagnose ALS kreeg heeft ie ook nog gezorgd dat een van zijn bedrijven een beursnotering kreeg, dat wilde hij al vanaf zijn 18de, dus die is van zijn Bucket List af.

En over buckets praat Ronnie uitgebreid met Bernard, want ook hem heeft het enorm verrast. En hij is er blij mee. Simpelweg omdat het geld in het laatje brengt er er enorm veel aandacht is voor de ziekte.

Middels het grote DNA studie project MinE en zijn Biotech bedrijf Treeway wil hij de nu nog dodelijke ziekte aanpakken en ombuigen tot chronische ziekte. Hij vertelt over de opzet en de resultaten tot nu toe.

Ook praat Ronnie met hem over zijn contacten met de Amerikaanse ALS organisatie en hoe belangrijk het is dat de vele IceBucket gelden ten goede komen voor zijn DNA studie.

Hij heeft hier op korte termijn gesprekken over en hij heeft goeie hoop.

Of hij de ziekte overleeft?

'Dat is mijn bedoeling ja, want anders dan ga ik dit niet doen. uiteindelijk wil ik gewoon de ziekte oplossen.'

Bernard Muller

Bernard Muller Serieondernemer Bernard Muller bracht zijn ziekte en passie voor ondernemen samen in het bedrijf Treeway. De combinatie van “tree of life” en “pathway of a disease”  moeten de weg naar het vinden van een oorzaak en medicijn voor de nu nog ongeneselijke spierziekte ALS versnellen. 

Treeway werd opgericht nadat Muller in 2010 de diagnose ALS kreeg,  en initieert het grootste genetische onderzoek naar de ziekte die tot nu toe is verricht. Project MinE wordt uitgevoerd in samenwerking met medici over de hele wereld.

Muller staat ook bekend om zijn innovatieve werk in de maritieme industrie en introduceerde nieuwe business modellen voor onder meer de haven van Rotterdam. Hij was uiteraard ook een van de eersten die de inmiddels beruchte Ice Bucket Challenge accepteerde.
Lees meer over Bernard Muller.