We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

PROFILE - Henkjan Smits: 'Ik kan niet tegen domheid'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 30 september 2014
PROFILE- Henkjan Smits mag na Idols opnieuw in een prestigieuze jury plaatsnemen, dit keer van de bekende reclameprijs Effie Awards. "Veel mensen uit de wereld zullen het een schande vinden."

Want veel mensen kennen Smits alleen van Idols. "Ik heb een eigen bedrijf in talentontwikkeling, spreek op congressen en heb een verleden in marketing", zegt Smits.

En de Effies zochten een 'Henkjan Smits' voor hun jury, dus wie kon het beter doen dan hijzelf? "Ik reageerde op een oproep op Twitter."

Smits heeft nog best wel eens 'last' van zijn verleden op tv in zijn nieuwe werk. "Als ik ergens kom spreken krijg ik vaak een schrikreactie", zegt hij.  

Smits heeft echter  weinig behoefte zich te verdedigen. "Of ik inhoud heb? Dat vind ik onzinnig. Ik kan wel beter omgaan met mensen met inhoud. Ik kan niet tegen domme mensen."

 

Henkjan Smits

Henkjan Smits Hoewel veel mensen Henkjan Smits (1961) kennen uit de muziekindustrie en van tv, is hij ook actief als ‘talentontwikkelaar’. 

Gelukkige mensen zijn productief, zegt hij en daarom geeft hij lezingen en workshops over werken vanuit talent. “Een stevige basis van gelukkig zijn.”

Met een heuse versie van X Factor voor bedrijven leert Smits bovendien hoe fans te maken van klanten. 

Smits maakte een studie geneeskunde in Amsterdam niet af om zijn passie voor muziek te volgen. Hij toerde een aantal jaar door Europa met zijn band No Holding Back, voordat hij als manager anderen ging helpen met een carrière in de business. 

Smits werkte voor platenmaatschappij PhonoGram en startte zijn eigen productiemaatschappij HSP in 1999. 

In 2002 nam hij voor het eerst plaats in de jury van het talentenprogramma Idols. 
Lees meer over Henkjan Smits.