We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

PROFILE - Annemarie van Gaal: 'Winst is het bestaansrecht van je onderneming'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 4 november 2014
PROFILE - Annemarie van Gaal presenteert een nieuw boek: Winst. "Het klinkt plat, maar dat is de bottom-line van ondernemen."

Winst is een visie, druk van Gaal ons op het hart. "Dat is wel waar het om draait. Anders heeft je bedrijf geen bestaansrecht."

Er moet simpelweg meer binnenkomen dan eruit gaat. En daarvoor geeft Van Gaal vijftien tips. "Je moet je onderscheiden en werken in- en aan je bedrijf."

Deelnemen aan brancheverenigingen vindt de onderneemster nutteloos. “De wereld is niet meer opgedeeld in branches en sectoren. De mooiste innovaties vinden daartussen plaats." Bedrijven moeten zich kwetsbaar opstellen en luisteren naar de klant. 

Maar ondernemen wordt er niet makkelijker op. "Denk aan de UWV-terreur", zegt Van Gaal. "De regels voor bijvoorbeeld ziek personeel zijn onmogelijk geworden. Er zijn genoeg regels, het wordt tijd dat wij ondernemers ons gaan roeren."

Druk
Behalve schrijven en ondernemen, investeert Van Gaal ook in bedrijven. "Voor mijn gevoel valt het wel mee met de drukte."

Van Gaal heeft voor de toekomst bovendien politieke ambities. Ze werd gevraagd als voorzitter van MKB Nederland, maar had toen een te volle agenda. "Ik ben nu klaar om de breedte in te gaan. Ik wil ondernemers in de tweede kamer krijgen."
 

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder. Ze is vaak te zien, horen en lezen als expert in diverse media. Van Gaal begon haar ondernemerscarrière in Rusland, waar ze in de jaren negentig  een uitgeverij opzette. 

In 2000 verkocht ze haar bedrijf en verhuisde terug naar Nederland waar ze nieuwe ondernemingen begon. 

Bij het grote publiek is ze vooral bekend van televisieprogramma’s als Dragon’s Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV), Een Dubbeltje Op Zijn Kant (RTL4) en Divorce Hotel (RTL4). Ze schrijft ook columns voor het Financieele Dagblad.
Lees meer over Annemarie van Gaal.