We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Hanna Verboom: 'Waar Netflix een warenhuis is, is Cinetree een boetiek'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 18 december 2014
PROFILE - Actrice Hanna Verboom presenteerde vorige maand een nieuw filmproject. Cinetree is een video on demand platform waarop verhalenvertellers wekelijks speelfilms en documentaires selecteren voor abonnees.  

"Ik ben het begonnen vanuit mijn liefde voor film. Waar Netflix een warenhuis is, is Cinetree een boetiek."

En ondernemen vindt Verboom een avontuur. "We hebben al best een grote community, zonder PR. En ook een geheime investeerder." Cinetree streeft naar 9000 leden, dan draait het bedrijf break-even. 
 
De volledige winst uit de verkoop van abonnementen wil Cinetree gebruiken om nieuwe films en documentaires te produceren. “Ik wil bruggen slaan met de commerciële partijen. Bijvoorbeeld met een mooie serie achter de schermen bij een autoverhuurbedrijf."

Rode draad
Verboom ziet niet direct een rode draad in haar carrière, maar het vertellen van verhalen is wel iets dat haar altijd heeft geboeid.  

Ook de link met de maatschappij is belangrijk, getuige Verbooms non-profitbedrijf Get it done dat 100% investeert in kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Kleinschalig, omdat Verboom geen heil ziet in het doneren van geld of grootschalige fondsenwerving. "Als je geld doneert, krijg je niets terug."

In het drukke leven dat Verboom leidt vindt ze rust bij vrienden en familie en in haar geloof. "Ik mediteer bijna elke dag. Als ik zestig ben woon ik in een loft in Afrika. "
 

Hanna Verboom

Hanna Verboom Hanna Verboom is actrice (Vilvoorde, 1983) en richtte een eigen video on demand-platform op voor ‘verhalen die verteld moeten worden’: Cinetree. 'We hebben verhalen nodig die je doen ontdekken, die je boos maken, die je raken, inspireren, die je meenemen en iets met je doen.'
Lees meer over Hanna Verboom.