We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Bart Lubbers (FastNed): ‘We hebben mega-ambities, we willen elke week een nieuw laadstation bouwen’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 12 december 2014
PROFILE - Fastned noemt zichzelf de Shell van de toekomst. In hoog tempo bouwt het bedrijf snellaadstations voor elektrische auto’s in Nederland. Oprichter Bart Lubbers vertelt.

"We hebben mega-ambities, we willen elke week een station bouwen in Nederland en ook de grens over", zegt hij. 

Er zijn nu 19 stations operationeel. "Dat moeten er 200 worden. We zijn zelf op Rijswaterstaat afgestapt, maar kwamen ertussen door een loting."

Lubbers was commissaris bij Epyon, dat snelladers bouwde. Fastned richt zich nu op de stations, maar de concurrentie is daar niet altijd blij mee.

Groei
Het bedrijf heeft 40 miljoen euro nodig om te groeien. 4 miljoen werd al opgehaald bij investeerders. "Mensen kunnen aandelen kopen via de website", zegt Lubbers.

Er komt bovendien subsidie uit Europa. "Er is nog net heel veel concurrentie. Maar het aantal elektrische auto’s groeit."

Lubbers bezit ook een aantal horecazaken. "Ik zoek naar schoonheid in business plannen."

In de komende jaren wil Fastned groeien, eerst in Nederland en daarna het buitenland. "We praten nu met België, Duitsland en Zwitserland."

Bart Lubbers

Bart Lubbers
Lees meer over Bart Lubbers.