We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Tienko Rasker (Leapfunder) - 'We krijgen tien investeerders aan boord'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 5 december 2014
De converteerbare obligatie als financieringsvorm is vrij nieuw in Nederland. “We kwamen er bij toeval achter dat veel Nederlanders het leuk vinden om te investeren in risicoprojecten”, vertelt Tienko Rasker van Leapfunder.

Leapfunder is een financieringswebsite.  Mensen kunnen er project financieren en hun geld wordt omgezet in aandelen. "Vooraf weten we niet wat een startup waard is", zegt Rasker. "Dat leidt tot eindeloze discussies en schattingen."

Met deze vorm van kapitaalverschaffing kan de waarde echter achteraf worden bepaald. “Zodra de waarde bekend is krijgen de investeerders een korting."

Leapfunder heeft nu 40 investeerders. In de laatste financieringsronde ging het bedrijf voorbij de 100.000 euro, opgehaald voor de projecten. "Onze rondes beginnen met Friends, family and Fools", zegt Rasker. 

Hij noemt zijn bedrijf een "enabler" - "We krijgen tien investeerders aan boord en zijn een stuk goedkoper dan een advocaat." 

Tienko Rasker

Tienko Rasker
Lees meer over Tienko Rasker.