We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Short | PROFILE - Bram de Zwart: (3DHubs)'We zijn wereldwijd de grootste 3D-print-marktplaats'

Short, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 25 december 2014

PROFILE – Bram de Zwart gaat met zijn 3D printingbedrijf 3DHubs de hele wereld over. Hij haalde 4,5 miljoen dollar op bij een aantal investeerders en opende onlangs een vestiging in New York.

De Zwart lanceerde vorig jaar een wereldwijd netwerk van 3D-printers. Via de website kan een printer in de buurt worden geselecteerd voor het printen van een driedimensionaal ontwerp.

"We verbinden de eigenaar van de printer met degene die het wil gebruiken. We hebben 8000 mensen in 140 landen die gebruik maken van onze service."

Een marktplaats voor 3D-printen. "We maken iets ontoegankelijks toegankelijk. We hebben concurrenten, maar zijn wereldwijd de grootste - we groeien elke maand met 40 procent."

Internationaal ondernemen is voor De Zwart een must vanwege de schaal waarop het bedrijf opereert "We creëren aan de aanbodzijde zoveel mogelijk kleine ondernemers - de eigenaren van de printers - zodat ze altijd dicht bij de consument zitten."

3DHubs neemt 15 procent commissie, tegen service en gemak. "We helpen met de techniek en zorgen voor de klantenservice."

Bram de Zwart

Bram de Zwart Bram de Zwart is medeoprichter van 3DHubs, dat vorig jaar een wereldwijd netwerk van 3D-printers lanceerde.

Via de website kan een printer in de buurt worden geselecteerd voor het printen van een driedimensionaal ontwerp.

De zwart richtte zijn bedrijf op met Brian Garret, zijn collega bij de Amsterdamse designstudio Freedom Of Creation, die door het Amerikaanse 3D Systems werd overgenomen.
Lees meer over Bram de Zwart.