We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Raimund Kamp (Guidato): 'Het erven van familiegeld is een lastige zaak'

Geldzaken, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 15 januari 2015
GELDZAKEN - Ons land telt veel vermogende families. Het doorgeven van vermogen aan erfgenamen blijkt echter lastig. Vermogensexpert Raimund Kamp schreef er een boek over: De Gouden Rugzak.

De eerste generatie bouwt het vermogen op, de tweede breidt het nog wat uit, maar bij de derde generatie gaat het vaak mis."Oprichten, erven, verderven", vertelt Kamp.

Want iemand die een vermogen erft, loopt tegen veel obstakels aan. "Mensen zijn niet goed voorbereid."

Soms heeft een grote som geld zelfs impact op je relatie, weet Kamp. "Er is vaak sprake van schaamte."

Veel mensen kunnen niet met geld omgaan. "We moeten dat al jong aan onze kinderen leren", vindt Kamp. "Eerst informeren, dan oefenen en daarna loslaten."

Raimund Kamp

Raimund Kamp Raimund Kamp is de auteur van het boek De Gouden Rugzak, over het succesvol overdragen van familievermogen. 

Wat doen families die al verschillende generaties vermogen succesvol overdragen anders, dan families die hierin falen?

Kamp studeerde fiscaal en notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte onder meer als fiscalist bij Arthur Andersen, Ernst & Young en MeesPierson. Hij adviseert ondernemende families over de bescherming en overdracht van hun vermogen. 
Lees meer over Raimund Kamp.