We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

The Little Green Bag opent nieuwe winkels en groeit online. Hoe doet ze dat?

ShopDoc | Publicatie: 22 januari 2015
Maria en Aramis Gandjapour zijn langzaam gestart met The Little Green Bag.
Gewoon een fulltime baan ernaast en lekker thuis wonen. Al het geld dat verdiend en gespaard werd ging in de zaak en sinds 2012 zijn ze er full time mee bezig. Zonder bankgeld dus, alles is zelf gefinancierd.


Inmiddels hebben ze 16 mensen in dienst en hebben ze een tweetal winkels, in Vlaardingen en in Delft. Over de omzet laat Maria zich niet uit, die houdt ze voor zichzelf :).

Concurrentie

Concurrentie zit bij de klassieke lederwaren winkels, de warenhuizen en bij kledingboutieks die er tassen bij verkopen. Het onderscheid zit hem met name in het feit dat The Little Green Bag van al haar tassen de hele collectie in voorraad heeft.

Winkels

Voor Maria is het heel belangrijk om zichtbaar te zijn in de winkelstraat. Toen ze alleen een klein winkeltje in Vlaardingen hadden kwamen mensen uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland kijken in het weekend om een tas echt te bekijken. Vandaar ook de keuze om een tweede, grotere winkel te openen in Delft.

Voorraad

The Little Green Bag beschikt over een modern en strak voorraad systeem, gekoppeld aan het magazijn en de winkels. De enige manier om goed te draaien is om hele snelle voorraad te hebben, zo luidt het devies van Maria. Ze pakken alles zelf in en doen ook de verzending zelf.

Advertising

The Little Green Bag werkt samen met partner websites (zoals b.v. Fashion Chick) waarbij hun datafeed met producten wordt getoond op dergelijke sites. Daarnaast zijn ook de vergelijkingen sites van belang.

Regelmatig werkt ze ook samen met tijdschriften en radio waarbij ze zoekt naar iets meer dan alleen maar adverteren. Denk dan aan acties waarbij een tas wordt weggegeven bij een nieuw abonnement of een actie op de radio waarbij men een tas kan winnen.
Voor een redelijke prijs kan dan gewerkt worden aan naamsbekendheid.

België en Duitsland lopen inmiddels ook en dus gaat de site vertaald worden in het Engels en het Duits, om alle internationale ambities mogelijk te maken.

Maria Gandjapour

Maria Gandjapour Maria Gandjapour studeerde HBO Toerisme en studeerde in 2008 af. 

Begon haar carriere bij NH Hoteles, maar startte al vrij snel The Little Green Bag met haar toenmalige partner (en inmiddels echtgenoot) Aramis Gandjapour.

Eerst nog naast haar werk, maar vanaf 2012 fulltime.

Inmiddels uitgegroeid tot een e-commerce onderneming met 16 medewerkers en een tweetal fysieke winkels in Vlaardingen en Delft.

 
Lees meer over Maria Gandjapour.