We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Arjen de Koning CEO Paradigit: Hoe ziet de toekomst van de retail eruit?

ShopDoc | Publicatie: 22 januari 2015
Arjen de Koning (24 augustus 1969) is ondernemer en directeur van de Paradigit Groep. Binnen deze groep zijn onder andere de bedrijven Paradigit Retail BV (de winkels), Skool BV (onderwijs) en ISL BV (zakelijk) vertegenwoordigd.

Hij praat in deze aflevering van ShopDoc over zijn retail activiteiten en wat zijn strategie is, hoe ziet hij de retail en te toekomst ervan? Hoe komt hij erbij om zelfs nu nog te investeren in de boekwinkel Van Piere in Eindhoven?

Over marketing is hij helder: In plaats van heel hard schreeuwen kun je beter zorgen dat de klant jou, en jouw producten, heel graag wil. Zorg daarvoor en de klant maakt reclame voor jou.

Ook vertelt Arjen over zijn nieuwe concept Plux. Met Plux, een mobiele applicatie voor Nederlandse retailers, kunnen consumenten klantenkaarten van tientallen retailketens centraal bewaren. Plux biedt ook voorraadinformatie en een reserveer- en koopoptie.

Ambitie is om met Plux het fysieke platform te zijn tegenover BOL.com

De toekomst volgens Arjen? Hybride. Alle modellen in de retail worden in zijn ogen hybride.
 

Arjen de Koning

Arjen de Koning Arjen de Koning (24 augustus 1969) is ondernemer en directeur van de Paradigit Groep. Binnen deze groep zijn onder andere de bedrijven Paradigit Retail BV (de winkels), Skool BV (onderwijs) en ISL BV (zakelijk) vertegenwoordigd.

De Koning studeerde HEAO Commerciële Economie aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven en stond kort ingeschreven bij Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, maar heeft hier geen enkel studiepunt behaald.

In 1991 begon hij samen met zijn partner Noortje van Gennip met de verkoop van de eerste computers aan huis aan studenten. Een jaar later werd de eerste Paradigit winkel geopend in Eindhoven. In ruim twaalf jaar tijd wist eigenaar Arjen de Koning Paradigit uit te bouwen tot de grootste Nederlandse computerproducent met 15 eigen winkels, verspreid over Nederland. Vanaf dit moment verdubbelt de omzet ieder jaar en inmiddels is Paradigit uitgegroeid tot een bedrijf met 24 winkels onder eigen formule, ruim 500 medewerkers en een omzet van 129 miljoen euro per jaar. Op de Nederlandse consumentenmarkt heeft Paradigit een marktaandeel van vijf procent.

Met een geschat vermogen van 40 miljoen euro staat Arjen de Koning in de Quote 100% Selfmade miljonairs onder de 40 op de 8e plaats.

Hij heeft vele prijzen gewonnen, onder andere een Retail-award, Beste ondernemingsvisie van Brabant en hij werd in 2004 verkozen tot Entrepreneur of the Year. De Koning, woonachtig in België, is naast vader van twee kinderen, een fervent rallysportliefhebber. Hij rijdt zelf ook en sponsort de 'Paradigit ELE Rally'. In 2007 was hij te zien als investeerder in KRO's Dragons' Den, gepresenteerd door Jort Kelder. Ook in het tweede seizoen was hij weer als Dragon te zien.

(bron: Wikipedia)
Lees meer over Arjen de Koning.