We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Nathalie Mangnus (Noosa): ‘Toen de eerste sieraden in de winkel lagen wist ik dat we iets groots hadden’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 20 maart 2015
PROFILE Nathalie Mangnus is medeoprichter van accessoiremerk NOOSA-Amsterdam. Het bedrijf groeide in vijf jaar uit tot een miljoenenbedrijf.

"Toen de eerste sieraden in de winkel lagen wist ik dat we iets groots hadden", vertelt Mangnus. 

De onderneemster wilde in eerste instantie riemen op de markt  brengen, voorzien van symbolen met de naam ‘chunks’, maar al snel volgde ook armbanden.

De economische crisis heeft volgens de Mangnus ook een positief effect gehad, omdat mensen in deze tijd juist wel geld uitgaven aan mode en sieraden.

Daarnaast zijn de accessoires van NOOSA “tijdloos”, waardoor ze trends overleven. “De uitdaging is hoe we het merk groot krijgen, we willen geen hype zijn.”

Mangnus zoekt daarom vernieuwing binnen het merk. “Tassen en slippers. Wat is NOOSA naast de chunks?”

Merk
“Wij moeten het internationale merk zijn voor vrouwen”, vindt Mangnus. De ambities van de oprichters zijn eindeloos. "De sieraden liggen ook al in landen als Australië."

Zakenpartner Allete werd echter ernstig ziek en moest haar actieve rol een tijd neerleggen. “Uiteindelijk moesten we ook de conclusie trekken dat ze niet meer operationeel actief kon zijn.”

Mangnus moest derhalve een sterk managmentteam om zich heen bouwen. Inmiddels is ze zover dat ze de wereld verder wil veroveren. "We kijken naar samenwerkingen in Amerika, ondermeer met het PR-bureau van Bugaboo."
 

Nathalie Mangnus

Nathalie Mangnus Nathalie Mangnus  is samen met zakenpartner Alette Zeijlstra oprichter van het in 2009 gestarte
accessoiremerk NOOSA-Amsterdam. Het begon met een riemenlijn, waarop drukknopen (chunks) met een motief naar keuze kunnen worden bevestigd. Inmiddels zijn er armbanden, sjaals en slippers met chunks en ligt het merk in honderden winkels in binnen- en buitenland.
Lees meer over Nathalie Mangnus.