We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Short | Hans Gerritsen: 'Chipin geeft veilige rijders korting op de verzekeringspremie'

Short, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 1 juni 2015
GELDZAKEN -  Wie minder roekeloos rijdt hoeft ook minder premie te betalen. Is dat het verzekeringsmodel van de toekomst? 7 Ditches TV praat erover met Hans Gerritsen, directeur van Chipin.

“We hopen dat we de verzekeringswereld op zijn kop gaan zetten”, zegt Gerritsen. “Verzekeraars gaan op een andere wijze de prijs van risico berekenen. Je kan online gedrag gebruiken om die prijs te maken.”

Chipin ontwikkelt een stekker, die mensen in de obd-poort van de auto kunnen pluggen. “Daarmee kan de auto overal worden uitgelezen. De bestuurder krijgt online inzicht in het rijgedrag – alleen jij ziet waar en hoe en je kunt de gegevens wissen.”

Het bedrijf meet een rijscore per maand. “Als je meer dan 70 scoort, krijg je 35 procent korting op je premie. De verzekeraar ziet alleen de score.”

Verzekeraar
Chipin werkt samen met verzekeraar NN. “Het voordeel is veiligheid. We denken dat er 35 procent minder ongelukken kunnen gebeuren, dat betekent ook minder schade. De app geeft de verzekeraar bovendien binding met de klant.”

Ook kan Gerritsen via zijn data inschatten of mensen meer risico lopen op een ongeluk. “En iemand bijvoorbeeld op cursus sturen.”

Chipin is in betaversie en telt enkele honderden gebruikers. “Van de rijders rijdt 81 procent een score van boven de zeventig.”

Er zijn ook apps op de markt die rijgedrag in kaart brengen. “Vanuit data-integriteit is de stekker beter”, vindt Gerritsen. “Een telefoon kan uitstaan.”

Hans Gerritsen

Hans Gerritsen Chipin beschikt over technologie die het meten van rijgedrag, voor voertuigen tot 3500 kg, mogelijk maakt tegen een lage prijs.

Algemeen directeur Hans Gerritsen is bedrijfseconoom en heeft binnen Chipin financiën in zijn portefeuille. Hij wil de concepten voor preventie en het dynamisch prijzen van risico in de markt zetten, waarbij klanten een eerlijke premie krijgen en verzekeraars anders met risico moeten omgaan.
Lees meer over Hans Gerritsen.