We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Barbara van Beukering (PAPER) 'Nieuws bij elkaar sprokkelen is vermoeiend'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 12 juni 2015
PROFILE - Barbara van Beukering kan leidinggeven als 'een kerel.' Dat deed ze onder meer bij Het Parool. Kortgeleden verruilde ze papier echter voor PAPER, een nieuw online magazine van De Persgroep. 

"Mijn eigen dochters lezen geen krant meer, maar vinden dit ideaal", vertelt Van Beukering. "Met PAPER ben je in één klap op de hoogte." De redactie selecteert dagelijks 15 artikelen uit verschillende media voor 5,95 euro per maand.

En die selectie is fijn, vindt de mediavrouw. Want, "nieuws bij elkaar sprokkelen is heel vermoeiend." De keuze is eindeloos. "En dat is ook een van de nadelen van initiatieven zoals Blendle", vindt Van Beukering.

Experiment
Tegelijkertijd is PAPER een experiment. "We wilden kijken of we iets goeds kunnen doen met digitaal." Als het aantal gebruikers flink blijft groeien het komende jaar, dan blijft het online magazine bestaan.

De echt verknochte krantenlezer zal zijn abonnement niet opzeggen, denkt Van Beukering. Maar veel kranten worden simpelweg te duur om te maken. "Ik vind papier ook lekker, maar we hebben PAPER bedacht omdat dat eigenlijk onzin is."

Barbara van Beukering

Barbara van Beukering Barbara van Beukering nam in 2014 afscheid als hoofdredacteur van Het Parool om leiding te geven aan een nieuw digitaal initiatief van De Persgroep Nederland: het online magazine PAPER.

Dagelijks selecteert de redactie de 15 beste verhalen van de dag.
Lees meer over Barbara van Beukering.