We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Nick Bortot (Bux): 'De beurs is het mooiste spel op aarde'

Geldzaken, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 18 juni 2015
GELDZAKEN- Beleggings-app Bux maakt beleggen weer leuk met game-elementen. Een gevaarlijk spelletje? Nee, zegt oprichter Nick Bortot. "De beurs is het mooiste spel op aarde."

De meeste gebruikers handelen met de onbetaalde spelversie, maar voor de gevorderde belegger is er ook een variant van Bux waar geld aan valt te verdienen. "We trekken heel veel mensen die nog nooit iets met beleggen hebben gedaan", zegt Bortot. 

"Jonge mensen willen een app met twee knoppen", zegt Bortot. Het moet eenvoudig. En dat is Bux.

Over 100.000 gebruikers, waarvan bijna 8000 betaalde Bux-fans. "We zijn heel tevreden en gaan ook in Engeland van start. Ik wil wel naar een half miljoen gebruikers."

CFDs
Bux belegt niet in aandelen, maar CFD’s – Contract For Difference. Het is niet het echte aandeel dat je koopt, maar het bootst dit aandeel wel één op één na. "Het is een middel om beleggen goedkoop en makkelijk te maken."

Je kunt ook stukjes van aandelen kopen. Veel mensen hebben kleinere budgeten waarvan je vaak niet een heel gewild aandeel kunt kopen. "Bij ons kun je een stukje Google kopen", zegt Bortot.

Nick Bortot

Nick Bortot Bij Binckbank maakte Nick Bortot beleggen toegankelijk voor particulieren.

Met zijn startup Bux creëerde hij bovendien een applicatie die je spelenderwijs vertrouwd maakt met handelen op de beurs.
Lees meer over Nick Bortot.