We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Short | David Barens (Anyone?): 'Jongeren zijn banner-blind geworden'

Short, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 18 juli 2015
PROFILE - David Barens doet de digitale marketing van klanten zoals ING. Met Ondertussen.nl specialiseert hij zich bovendien in jongerenmarketing.               

"Voor elke tak van marketing is tegenwoordig een bureau of afdeling", weet de ondernemer achter het bureau Anyone?

Barens vindt dat er relatief weinig moeite wordt gestoken in "goede content" voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Zijn website Ondertussen.nl had in mei 1,1 miljoen jonge bezoekers en is inmiddels goed voor een omzet van "enkele tonnen."

En daar hebben ook adverteerders oren naar, want "we weten hoe we het publiek aan ons moeten binden", zegt Barens die veel doet met sociale media.  
 
Banner-blind
En dat gaat veel verder dan een banner op een website. "Mensen zijn inmiddels banner-blind", zegt Barens. "Maar voor relevante content hebben ze wel oog."

Dat is volgens Barens inhoud die aansluit op wat jongeren zoeken, van een merk dat daarbij past. Reclame bevat altijd "manipulatieve elementen", maar met een redactioneel sausje wordt het desondanks interessant.

"Als bedrijven zelf hun advertenties schrijven, kan ik ze op een briefje geven dat het niet gelezen wordt."

David Barens

David Barens David Barens is medeoprichter van Anyone?, online uitgever en contentbedrijf.

Het bedrijf is onder meer bekend van Ondertussen.nl, een nieuwsmerk voor jongeren, dat de grootste van Nederland moet worden.
Lees meer over David Barens.