We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Werkplek in beeld met Daan Scheer van Motion10: 'Hoe maak je werknemers gezond en productief?'

BusinessCribs | Publicatie: 15 oktober 2015
De online videoserie BusinessCribs brengt de meest inspirerende, opvallende en vooruitstrevende werkplekken van Nederland in beeld. Dit keer: het kantoor van IT-dienstverlener Motion10 in Rotterdam. 

Motion10 is sinds begin 2015 verhuisd naar de 42e verdieping van De Rotterdam: het hypermoderne gebouw ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas,  midden in het centrum van Rotterdam. Medewerkers van Motion10 kunnen vanaf hun werkplek genieten van het uitzicht op de haven en de Erasmusbrug.

The Healing Office

De Rotterdam staat voor duurzaamheid en energie. De perfecte plek voor medeoprichter en General Manager van Motion10 Daan Scheer om hier het kantoor én de manier van werken in te richten volgens de principes van het concept ‘The Healing Office’. Hij ziet dat mensen zoeken naar een omgeving waar ze zich beter en gezonder voelen. “In het kantoor zitten dan ook veel elementen die van belang zijn voor je gezondheid. Dus we hebben maar op één plek in het kantoor een koffiepunt, één plek waar je je jas kunt ophangen, één plek waar je kunt printen en één plek waar je je afval kunt weggooien. Dit leidt tot veel beweging, want je móet dan wel achter je bureau vandaan komen.”

Motion10 werkt volgens enkele kenmerken van Het Nieuwe Werken. Daan Scheer: “Zo hebben we verschillende open ruimtes. Maar we kiezen er bewust voor om ook gesloten ruimtes te faciliteren. Je kunt dus de werkplek kiezen die past bij wat je op die dag wilt doen. We hebben ook diverse vergaderplekken: van de klassieke vergaderkamer tot een vergaderhoek voor een relaxed of creatief overleg.”

Productiever en gezonder

Eén wand van het kantoor is letterlijk ‘groen’. De hele muur van 19 m2 is bekleed met planten. Dit zorgt voor extra zuurstof in de ruimte. Daan Scheer: “Ik weet zeker dat de collega’s hier op kantoor productiever en gezonder zijn. Dat zie je terug in in de lage verzuimcijfers als gevolg van ziekte en in de winstgevendheid van Motion10.”

Groei

Motion10 wil een omgeving zijn waar mensen kunnen groeien. Daan Scheer: “Je moet een organisatie zo creëren dat alle betrokkenen er beter van worden. Dus: zorgen voor duurzame groei. Groei van onze collega’s, groei van onze klanten, groei van onze leveranciers en uiteindelijk groei van deze organisatie. Daarom is openheid, kennis delen en informatie uitwisselen binnen ons bedrijf zo belangrijk.”

Het kantoor van de toekomst

Hoe ziet Daan Scheer het kantoor van de toekomst? “Ik denk er een beweging opkomt die ‘weggaat’ van kantoren die compleet zijn ingericht volgens Het Nieuwe Werken. Met The Healing Office zie je toch weer een bepaalde behoefte aan interactie, fysiek met elkaar in contact zijn, met elkaar samenwerken. En dat zal zo blijven.”

Daan Scheer

Daan Scheer
Daan Scheer is medeoprichter en General Manager van Motion10​. "Groei stimuleren, dat is wat ik het liefst doe. Ik wil Motion10 verder uitbouwen in de markt, waarbij ik me vooral richt op onze medewerkers. Er werken hier experts die tot de wereldwijde top in hun vakgebied horen. Wij geven ze de ruimte om zich te blijven ontwikkelen.

Ik maak me sterk voor een omgeving waar mensen plezier hebben in hun werk en waar een goede, open sfeer heerst. Elk jaar gaan we vlak voor kerst een weekend naar een Europese hoofdstad met onze medewerkers en hun partners voor ons eindejaarsfeest. Motion10 is een warm bedrijf. Daar ben ik trots op."
Lees meer over Daan Scheer.