We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Petra de Boevere (Slijterijmeisje): 'Ik krijg adrenaline van uitdagingen!'

ShopDoc | Publicatie: 3 september 2015
Hoe runt zij haar slijterij, hoe ziet ze de toekomst van de retail, wat is de rol van internet en hoe kreeg ze het voor elkaar om met behulp van crowdfunding de investering voor haar nieuwe filiaal bij elkaar te krijgen?

We zien het in deze nieuwe aflevering van ShopDoc een portret van Petra de Boevere, bij velen ook bekend als het Slijterijmeisje. 

Petra de Boevere

Petra de Boevere Wat Petra over zichzelf zegt:

Na tien jaar in de horeca gewerkt te hebben opende ik in 1993 mijn eigen slijterij wijnhandel in Breskens. Vanaf 2005 werkt ook mijn man mee.
Ik schreef eigenlijk altijd al, eerst vooral in lokale blaadjes. Naast Meestervinoloog (Eigentijds Vlaams Wijninstituut) ben ik ook een vakidioot die van elk drankje alles wil weten. O ja, en ik heb een mening.

Vanaf half jaren ’90 ben ik vaak online te vinden, vanaf 2003 ook op mijn blog.
‘Al mijn dromen kwamen uit door ze te delen’, zeg ik vaak. Ik deel mijn leven tussen flessen. Daar horen naast flessen ook meningen, gedachtes, mooie ervaringen en experimenten bij. Het gevolg van dat delen was een groot netwerk dat gevraagd en ongevraagd met me ging meedenken. Over nieuwe concepten en nieuwe drankjes (de Zeeuwierjenever), maar er kwamen ook samenwerkingen tot stand die niet voor de hand lagen en wel tot mooie dingen hebben geleid.

Inmiddels schreef ik twee boeken, schrijf columns en mag ik regelmatig zalen mensen inspirereren. Mijn wereld werd mooier en groter door het gebruiken van nieuw beschikbare technieken.

De winkel verhuisden we in 2012 van Breskens naar Sluis, en zonder mijn netwerk was dat nooit gebeurd. Social Business en sociaal kapitaal zijn dingen die mij blij maken en me uiteindelijk ook van alles brengen. Zowel zakelijk als privé. En daar vertel ik graag over.

Bron: http://www.meisjevandeslijterij.nl/over-petra
Lees meer over Petra de Boevere.