We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Coen van Oostrom (OVG Real Estate): 'We zijn misschien wel gered door de crisis'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 24 september 2015
PROFILE - Coen van Oostrom (45) is een van de jongste bewoners van de Quote 500, een vastgoedicoon en de bouwer van het groenste kantoor van Nederland.

OVG Real Estate is inmiddels uitgegroeid tot de grootste commerciële projectontwikkelaar in Nederland, en ook het buitenland lonkt.

Toch kent Van Oostrum ook mindere momenten in zijn carrière. "De periode rond 2007 beschouw ik als een van mijn grootste missers", zegt hij. "Ik dacht dat mijn bedrijf in staat was om alles te doen."     

OVG stapte in winkelcentra, infrastructuur, kantoren. "Door de crisis leerden we echter focus aanbrengen en kozen we voor projectontwikkeling", zegt Van Oostrum. “We zijn misschien wel gered door de crisis.”  

Student
De ondernemer had altijd al iets met vastgoed  en (ver)kopen en kocht zijn eerste huis in zijn studententijd. Al snel volgden meer huizen. "Ik heb altijd de ambitie gehad om de dingen groter te maken", vertelt hij. "Niet genieten van het eerste succes, maar doorgaan."

Op zijn 27e startte Van Oostrum OVG Real Estate, inmiddels is er ruim een miljoen vierkante meter gebouwd. "Ik vind Las Palmas in Rotterdam de mooiste", zegt hij. "Maar ook De Rotterdam en The Edge (Amsterdam) zijn bijzonder." De laatste is het meest duurzame gebouw ter wereld. "Een computer met een dak", aldus Van Oostrum.  
 
Koketteren
Sommigen zullen denken dat hij koketteert met een groen imago, maar "als je iets op een nieuwe manier probeert te doen wordt er altijd raar naar je gekeken", weet Van Oostrum. "Ik kijk met tevredenheid terug op onze strategie, ik ben ongelofelijk benieuwd wat er nog meer mogelijk is."

En daar kan de overheid nog wat van leren. "Ze zijn heel weinig bezig met stedelijke ontwikkeling", vindt van Oostrum. "Hoe moet de stad er over 10 jaar uitzien? Er ligt geen masterplan. Daar moet iemand verantwoordelijk voor worden gemaakt."

Coen van Oostrom

Coen van Oostrom Coen van Oostrom is de baas van OVG Real Estate. De projectontwikkelaar realiseert opvallende nieuwbouw van Rotterdam tot aan Berlijn (de Maastoren, The Edge, Las Palmas). Van Oostrom richtte het bedrijf op in 1997 en bouwde OVG uit tot de grootste commerciële projectontwikkelaar in Nederland. 
Lees meer over Coen van Oostrom.