We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Joris Beckers (Supermarkt Picnic): ‘Wij bakken geen brood dat niet besteld is’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 30 september 2015
PROFILE - De nieuwe online supermarkt Picnic wil ‘met boodschappen doen wat Zalando met mode doet.’ Veel winst maken en irritante reclame? – oprichter Joris Beckers vertelt.

"Wij hebben de Zalando-uitspraak niet zelf gedaan, maar er zit wel wat in", zegt Beckers. Boodschappen doen moet een online verhaal worden, met efficiënte bezorging offline.

Veel markten zijn al populair online, maar boodschappen doen hoort daar volgens Beckers nog niet bij. "Zou ons dat niet lukken?", vroegen de oprichters zich in 2012 af.   

Hebben mensen behoefte aan een online supermarkt? Beckers nam veel tijd om daar achter te komen. "We zijn tot een aantal kerninzichten gekomen."

Betalen
Zo willen consumenten niet meer betalen dan in een gewone winkel en willen ze ook niet wachten op hun spullen. "We zijn eindeloos op zoek gegaan naar het beste model", zegt Beckers.

Uiteindelijk werd naar eigen zeggen een nieuw bezorgmodel ontwikkeld. "We fungeren als de melkboer. We komen  drie keer per week langs en jij kiest wanneer je afneemt."

Beckers garandeert lage kosten voor zijn bedrijf, omdat hij werkt volgens een 'bestelketen' -  "We bestellen alle orders in een keer en bakken geen brood dat niet besteld is."

Joris Beckers

Joris Beckers Joris Beckers is een van oprichters van de nieuwe online supermarkt Picnic. Naar eigen zeggen de “Zalando” onder de supermarkten. Boodschappen worden besteld via een app en gratis thuisbezorgd met elektrische busjes. Picnic belooft lagere prijzen dan de concurrent. Het concept, met een distributiecentrum in Nijkerk, werd onder meer opgezet met serieondernemer Michiel Muller
Lees meer over Joris Beckers.