We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Eduard Schaepman (Tribes): 'Over tien jaar hebben we tweeduizend locaties in honderd landen'

Geldzaken, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 6 oktober 2015
GELDZAKEN - Flexkantoorketen Tribes laat zich voor elke nieuwe vestiging inspireren door een volksstam. Oprichter Eduard Schaepman hoopt zich daarmee te onderscheiden van de concurrenten en een het groeiend aantal “business nomaden” aan te trekken.

"Kantoren zijn uit de tijd, maar mensen hebben moeite met veranderingen', zegt Schaepman. "Mensen hoeven niet meer specifiek op een vast kantoor te werken."

Tribes is volgens de ondernemer een ontmoetingsplek. "Ik word ergens welkom geheten, kan er vergaderen, sporten, er is een bibliotheek. Hier kan ik lekker werken", aldus Schaepman.

Maar dat kan ook bij concurrent Spaces (overgenomen door Regus) of zelfs bij het Van der Valkhotel. "Je moet daar gaan werken waar het prettig werkt", vindt Schaepman.

Concept
Tribes wil zich onderscheiden met een concept: "We hebben nomades bestudeerd die achter hun werk aan reizen, zoals de Masaï of Maori", vertelt Schaepman. Hun gebruiken worden toegepast bij Tribes, bijvoorbeeld met foto’s. "Je ziet hier ook heuse communities ontstaan."

Schaepman haalde investeerders Marcel Boekhoorn en Michiel Mol aan boord om te kunnen groeien. "Er moeten in de komende tijd elf vestigingen verrijzen, waaronder in Den Haag", zegt Schaepman. "In tien jaar tijd willen we tweeduizend locaties in honderd landen opzetten."

Eduard Schaepman

Eduard Schaepman “Netwerker, goeroe, levensgenieter”, valt er te lezen op het Twitter-profiel van Eduard Schaepman - de oprichter van flexkantoorketen Tribes.  “Het draait tegenwoordig niet meer alleen om werken, maar ook om ontmoeten”, zei  Schaepman in Sprout over zijn initiatief. Met de hulp van investeerders Marcel Boekhoorn en Michiel Mol wil hij 1,7 miljoen “business nomads” bedienen.
Lees meer over Eduard Schaepman.