We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Chris Klomp verslaat rechtszaken in 140 tekens

Timeline, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 8 oktober 2015
TIMELINE – Journalist Chris Klomp alias ‘de twitterende rechtbankverslaggever’ stuurt 1000 Tweets per maand aan zijn 16.000 volgers. En daar verdient hij geld mee.

"Ik heb Twitter een paar jaar geleden ontdekt", zegt Klomp. "Het is een platform waarmee je carrière kunt maken. Een moderne journalist kan niet meer zonder."

Via @realtwitcourt verslaat Klomp rechtszaken, waaronder die van Holleeder, in 140 tekens. Het is een besloten account waar volgers voor betalen. "Ik raakte een grote freelanceklus kwijt en dacht, ik ga het zelf doen. Ik word mijn eigen uitgever."

Vierhonderd mensen volgen Klomp nu op zijn betaalde account voor 4 euro per maand. "Als iedereen betaalt tenminste", zegt hij. "Ik heb geleerd om commercieel te zijn. En online."

Eigen draai
Klomp probeert zich te onderscheiden met een eigen draai. "Je kunt een zaak enorm inzichtelijk maken via Twitter." Toch denkt hij dat hij zijn volgersplafond heeft bereikt. "Dit is een niche, maar als freelance journalist kun je je beter specialiseren."

Volgens Klomp zijn er veel misvattingen over de rechtspraak. "Als iemand wordt doodgereden komt er een enorme verbale diarree los, maar als je de zaak objectief bekijkt zijn er vaak veel meer argumenten. Er mist kennis over recht."

Chris Klomp

Chris Klomp Chris Klomp gaat schuil onder de bijnaam ‘de twitterende rechtbankverslaggever’ – de journalist doet verslag van rechtszaken met de hashtag #twitcourt om strafrecht op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen.
Lees meer over Chris Klomp.