We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Ruud Zandvliet (Taxi Electric) over duurzame taxi's met herintredende chauffeurs

Archive, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 10 november 2015
PROFILE - Taxi’s en Amsterdam worden vaak geassocieerd met oorlog, toch durfde ondernemer Ruud Zandvliet het aan Taxi Electric te beginnen. “Ik ben maar één keer met de dood bedreigd”, vertelt hij op 7 Ditches TV.

Dat was met een “ludieke” Sinterklaasactie. “We weigerden sinterklazen te vervoeren die geen fair trade chocoladeletters hadden”, zegt Zandvliet.

Taxi Electric is een duurzame taxiservice en een “sociale onderneming” met inmiddels veertig elektrische auto’s. “We zijn in totaal al honderd keer de wereld rond gereden.”

De chauffeurs zijn veelal herintredende 50-plussers. “We proberen actief te werven onder die groep, want ze komen vaak lastig aan een baan. Het duurt even voordat een man weer een man is, maar daarna heb je ook wat”, aldus Zandvliet.

Dolgraag
Er zijn veel oudere mensen die dolgraag willen werken, maar het lukt hen niet. “Het is asociaal en dom” dat er zo’n grote afstand tot de arbeidsmarkt wordt gecreëerd, vindt Zandvliet.

De ondernemer wilde graag impact maken met zijn werk. Daarom verruilde hij een baan in private equity voor een duurzame onderneming. “Het is gaaf om de stad schoner te maken en te zien dat anderen ons volgen.”

Ruud Zandvliet

Ruud Zandvliet Ruud Zandvliet en Edvard Hendriksen zijn oprichters van Taxi Electric. Een duurzame Amsterdamse taxiservice met elektrische auto’s die rijden op groene stroom.
De chauffeurs zijn veelal omgeschoolde en herintredende 50+ers. 
Lees meer over Ruud Zandvliet.