We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Maurits Groen over WakaWaka, de meest efficiënte solar LED-lamp ter wereld

GroeiGeld, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 15 november 2012
Hij mag Al Gore en Bill Clinton tot zijn net- werk rekenen en doet megaprojecten als het klimaatneutraal maken van het WK Voetbal.
Maurits Groen, oprichter van adviesbureau MGMC en mede-eigenaar van een aantal duurzame startups, is de meest duurzame ondernemer van Nederland volgens Trouw.

In Groeigeld vertelt hij over zijn eigen bedrijven, het belang van duurzaam ondernemen en het financieren van groene bedrijven.
 

Maurits Groen

Maurits Groen drs Maurits Groen (1953) - Directeur

Raakte tijdens zijn studie politicologie bevlogen over de milieu- en ontwikkelingsproblematiek. Was ruim vier jaar hoofdredacteur van het blad Milieudefensie. Richtte daarna een milieucommunicatie-adviesbureau op (het huidige mauritsgroen•mgmc), werkte voor radioprogramma ‘Vroege Vogels’ en tv-programma ‘Puur Natuur’.

Maakte diverse radio- en televisiedocumentaires w.o. ‘’Krijgt de Club van Rome toch gelijk?’, ‘De glazen velden’ en ‘Reus op lemen voeten’. Publiceerde boeken zoals ‘De natuur terug’ en ‘Kiezen of verliezen’. Was in de tachtiger en negentiger jaren direct betrokken bij het eerste Nationaal Milieubeleidsplan. Fungeerde als raadgevende trait d’union voor actiegroepen, onderzoeks-instellingen, non-profit organisaties, overheid en bedrijfsleven.

Gesteund door een kernteam van medewerkers in vaste dienst formeert Maurits Groen telkens specifieke teams voor concrete opdrachten en eigen projecten. Hij kan daarbij putten uit zijn brede netwerk van free-lance medewerkers en bedrijven met wie hij vaak langjarige werkrelaties onderhoudt. Sinds enkele jaren (co-)initieert mauritsgroen•mgmc zelf ook nieuwe bedrijven op duurzaamheidsgebied.

Maurits Groen fungeert graag als inspirator, motivator, netwerker en initiator van diverse duurzame coalities. Hij is spreker, dagvoorzitter en veelzijdig schrijver. Haalde tot viermaal toe Al Gore naar Nederland (2006, 2008, 2010 en 2011) . Hij initieerde/ organiseerde vier filmpremières (An Inconvient Truth, 2006; The 11th Hour, 2007; The Age of Stupid, 2009; Silent Snow, 2011), waarvan drie in het Amsterdamse Tuschinkski. In 2010 organiseerde hij de Klimaattrein, die later met de NL delegatie naar de ‘Kyoto-onderhandelingen’ in Kopenhagen reed.

In 2011 was hij mede-oprichter van drie nieuwe duurzame bedrijven: Do The Bright Thing, Greenem en WAKA WAKA.
 
Lees meer over Maurits Groen.