We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Anton Vanhoucke (Fabrique): 'Scrum heeft veel gebracht, maar het is geen wondermiddel'

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 27 november 2015
SMART - Anton Vanhoucke is strateeg bij communicatiebureau Fabrique. Hij weet alles over ‘agile’ en geeft scrumtrainingen. Maar wat is dat precies?

"Scrum heeft organisaties veel gebracht, maar het is geen wondermiddel", zegt Vanhoucke. "Scrum gaat over motivatie van het team, het maakt veel los."

Scrum is een methode om te bouwen aan een eindproduct in teamverband, zoals de website van Wageningen UR. "Je kunt je aannames al in een voeg stadium testen. Daarom levert elke stap een werkend principe op."

Bij scrumprojecten nemen de beslissingen de meeste tijd in beslag. "Er moeten dingen worden afgestemd, dat hoort erbij. Er moet een goede ‘product owner’ aan boord zijn van het team."

Bij agile en scrum gaat het volgens Vanhoucke over het stellen van duidelijke doelen. De grote lijnen van het eindproduct moeten vast staan. "Of het rood of blauw wordt is minder van belang, dat is micromanagement."

Anton Vanhoucke

Anton Vanhoucke Anton Vanhoucke is strateeg bij communicatiebureau Fabrique. Hij helpt klanten, zoals De Kunsthal en Dutch Design Week met online communicatie. Hij schreef ook mee aan het boek “Get Agile!” en Anton is trainer bij Scrum Academy.
Lees meer over Anton Vanhoucke.