We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Quintin Schevernels (Investeerder): 'Een heel klein deel van de startups redt het'

Timeline, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 18 december 2015
TIMELINE - Quintin Schevernels van The Q Factor(y) is adviseur en investeerder in de wereld van technologiestartups. Hij verkocht zijn eigen startup, augmented reality bedrijf Layar, in 2014. Afgelopen week verscheen zijn boek Suits & Hoodies over de startupwereld.

"Een startup managen is topsport”, zegt hij. Dat is leuk, maar ook hard werken. “Ik wilde meer tijd voor mezelf en mijn gezin."

Schevernels noemt zichzelf liever een ervaringsdeskundige dan expert. "Ik lees en praat veel over innovatie, daarom wilde ik er een boek over schrijven."

Is een startup hip? Afgetrapte gympies en truien? "Wat mij fascineerde is dat maar een heel klein deel het redt. Ongeveer de helft gaat binnen 3 jaar failliet."

Maar degene die wel succesvol zijn (zo’n 2 procent) tekenen zich door "drive". "De succesvolle startups hebben dingen gemeen. Ik formuleerde zeven randvoorwaarden."

Product
Een 'open deur' is het product, dat moet een probleem oplossen voor klanten. Dat klinkt simpel, maar “het gaat vaak aan de basis al fout.”

Focus is ook een kernwaarde. "De ceo moet zich concentreren op de hoofdzaken en daar heel goed in zijn."

We moeten daarom volgens Schevernels snel het kaf van het koren scheiden, de instroom beperken en sneller naar scale-ups toe werken. Ook moeten we grote corporaties aansporen om sneller te innoveren. "Ahold is een bedrijf dat het goed doet."

Quintin Schevernels

Quintin Schevernels Quintin Schevernels van The Q Factor(y) is adviseur, coach en investeerder in de wereld van technologiebedrijven.  Schevernels  was tot 2014 de ceo van augmented reality bedrijf Layar.
Lees meer over Quintin Schevernels.