We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Henk Janssen (Lightwell) 'Ik ga niet voor het geld'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 30 december 2015
PROFILE - Henk Janssen (65) durfde het zeven jaar geleden aan om een bedrijf te beginnen 'met twee studenten in een schuurtje'. Hij wilde iets doen tegen de uitstoot van co2. De duurzame verlichting van Lightwell wint inmiddels aan populariteit.

"We verdubbelen elke twee jaar in omzet", vertelt Janssen, die dankzij aandelen voor 51 procent eigenaar is van Lightwell. "Maar we zijn geen internetbedrijf dus we hebben veel kapitaal nodig."

Het bedrijf maakt verlichting voor de openbare ruimte, retail en supermarkten. "Amsterdam was een van de eerste steden met lantaarnpalen", zegt Janssen.

LED
Lightwell vervangt de ouderwetse lampen voor LED-lampen. "Kleine en dunne lampen die twintig jaar meegaan en 20 procent minder energie verbruiken", aldus de ondernemer. De Lightwell-lampen kunnen bovendien deel uitmaken van het Internet of Tings (IoT) netwerk.

Directeur Janssen won dit jaar de Amsterdamse Ondernemersprijs met zijn bedrijf, maar heeft ook nog en ander bedrijf in zonnepanelen. "Ik ga niet voor het geld", zegt hij.

Henk Janssen

Henk Janssen Lightwell ontwikkelt duurzame verlichting  voor de openbare ruimte, retail en supermarkten. Sinds 2008 is het bedrijf volledig overgestapt op LED-verlichting. Directeur Henk Janssen won in 2015 de Amsterdamse Ondernemersprijs met zijn bedrijf.
Lees meer over Henk Janssen.