We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Werkplek in beeld - het Inspiration Centre van Ahrend in Amsterdam

BusinessCribs | Publicatie: 7 januari 2016
Werkplek in beeld: het Inspiration Centre van Ahrend in Amsterdam 

De online videoserie BusinessCribs brengt de meest inspirerende, opvallende en vooruitstrevende werkplekken van Nederland in beeld. Dit keer: het Inspiration Centre van interieurspecialist Ahrend in Amsterdam. 


Ahrend ontwikkelt sinds 100 jaar hoogwaardig kantoormeubilair en faciliteert de inrichting van professionele werkomgevingen. Van archiefkasten en bureaustoelen tot soft seating, houten meubilair en complete werkplekken. Deze ruime expertise is terug te vinden in het bijzondere Inspiration Centre van Ahrend: een werkplek voor collega’s én showroom in één. 

Inzicht in werkmogelijkheden

Het middenstuk van het Inspiration Centre is opgedeeld in vier verschillende ‘frames’, met elk een eigen thema, inrichting, audiovisuele middelen en een eigen manier van (samen)werken. Collega’s werken hier samen en tegelijk geeft ieder frame organisaties inzicht in de verschillende werkmogelijkheden. Managing Director Robin Goemans: “In de frames spelen we met alle elementen die cruciaal zijn in een goed concept, zoals daglicht en akoestiek.”

Duurzaamheid = doen

In één van de frames zijn de circulaire activiteiten van Ahrend te zien. Goemans: “Onze producten worden circulair geproduceerd en zijn oneindig herbruikbaar, in verschillende vormen.” Arnold Struik, Concept & Design Director, vult aan: “Duurzaamheid is bij Ahrend vooral: doen. Een fabriek van ons staat midden in een woonwijk. Wij hebben daardoor vanaf het begin af aan al heel bewust met onze omgeving moeten omgaan. Medewerkers zijn hiervoor eigen initiatieven gestart. Dit heeft bijvoorbeeld een waterbesparing van 93% opgeleverd.”

Ahrend is bovendien het initiatief ‘Ahrend Hergebruik’ gestart. Struik: “Wij halen nu actief onze eigen meubels uit de markt. Vervolgens revitaliseren we ze en zetten we ze weer terug bij klanten zodat de meubels hergebruikt kunnen worden. Ook starten we met het aanbieden van circulaire lesprogramma’s op scholen.”

3 belangrijke trends in werken

Als interieurspecialist voor kantoorgebouwen ziet Robin Goemans 3 belangrijke trends in werken: “Er zal steeds meer met smart devices gewerkt worden. Dat betekent ook dat staand werken en ‘anders zitten’ gefaciliteerd zullen worden. Je gebruikt een tablet namelijk heel anders dan een laptop. Ook zien we dat meubilair voor een langere tijd, binnen een bepaald concept mee moet kunnen ontwikkelen met de organisatie. Tot slot wordt technologie steeds meer geïntegreerd in het meubilair. Denk aan telefoons opladen via draadloze inductie of draadloos beheer van werkplekken.”

Robin Goemans

Robin Goemans Robin Goemans is sinds april 2013 Managing Director Benelux van Ahrend.
 
Lees meer over Robin Goemans.