We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Julius Jaspers (culinair ondernemer): 'Mijn gezin vindt dat ik ADHD heb, mijn geest staat niet stil'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 4 februari 2016
PROFILE - Hij begon ooit als afwasser, maar heeft als een van Nederlands bekendste koks zijn passie voor koken tot het hoogste niveau getild. Zonder opleiding. Hoe? Door te ondernemen. Julius Jaspers staat naar eigen zeggen nooit stil. "Mijn hele gezin vindt dat ik ADHD heb, maar de test was negatief. Mijn geest staat niet stil."

Jaspers is eigenaar van twee restaurants in Amsterdam, presenteerde het programma Top Chef en schreef meerdere kookboeken - "een combinatie van jat, mix en denkwerk." Onder meer over zijn grootste passie: barbecueën. Aan zijn nieuwste boek werd zelfs in de studio van 7 Ditches nog gewerkt.

Dat betekent niet dat alles altijd van een leien dakje gaat, want een restaurant runnen is niet makkelijk, weet Jaspers als geen ander. "Lekker eten en lief zijn voor je gasten, dat is het allerbelangrijkste."

Julius Jaspers

Julius Jaspers Julius Jaspers (1962) is een van Nederlands bekendste chefkoks, eigenaar van meerdere restaurants, een kookstudio en schrijver van meerdere kookboeken. 
Lees meer over Julius Jaspers.