We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Leonard Hofstra (Cardioloog) over zijn totaalaanpak om hart- en vaatziekten te voorkomen

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 28 januari 2016
PROFILE – Een schokkende 90 procent van alle hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door een slechte leefstijl. Toen cardioloog Leonard Hofstra daarachter kwam zat er voor hem maar één ding op: mensen opnieuw leren om gezond te eten en te leven.

In zijn boek Snel Slim presenteert hij een totaalaanpak waarin loungemuziek, koud douchen en een dieet zonder suikers en koolhydraten centraal staan. Uren turen naar je smartphone of tablet kun je trouwens ook vergeten. Een portie (gezond) vet mag dan weer wel. Is dit dé afslankmethode van 2016? 

"Ik was zelf ook te dik en energieloos", zegt Hofstra. "Dit is geen dieet, maar een lifestyle-interventie. Het resultaat is blijvend." 

Leonard Hofstra

Leonard Hofstra Dr. Leonard Hofstra (1963) is cardioloog en wetenschapper en werkt onder meer voor het Academisch Ziekenhuis Maastricht en Cardiologie Centra Nederland. Hij schreef het boek Snel Slim over een gezonde levenstijl om hart- en vaatziekten te voorkomen. 
 
Lees meer over Leonard Hofstra.