We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Oos Kesbeke van de echte Amsterdamse Tafelzuren: 'Het leukste bedrijf ter wereld'

ShopDoc | Publicatie: 8 februari 2016
Wie tafelzuur zegt, zegt Kesbeke. En wie Kesbeke zegt, zegt Amsterdam. Oos Kesbeke praat in deze ShopDoc over zijn bedrijf, ‘het leukste bedrijf ter wereld’.

Sterker nog, volgens Oos is Kesbeke zelfs een hip merk geworden. Met zijn meer dan 300 producten levert Kesbeke niet alleen aan de retail, maar ook aan de horeca en BtB. En alledrie groeien ze.

Naast zijn passie voor tafelzuur, waarmee hij blijft innoveren (er komt bijvoorbeeld een soort van Japanse wasabe achtige piccalilly aan) is MVO een van zijn stokpaardjes.

“Iedereen roept wel over MVO, maar weinigen zijn MVO gecertificeerd”, zegt Oos. Zelf werkt hij veel en graag met mensen met een beperking: “Iedere werkgever moet mensen met een beperking een kans geven.”

Kesbeke is ook online actief met een succesvolle website en veel activiteiten op Facebook. Over Twitter is Oos iets minder enthousiast.

Tot slot natuurlijk over de opvolging? Is die al geregeld? Oos heeft wee zoons van 18 en 14. Ze werken in de vakanties en op zaterdag al bij het bedrijf. Maar gaan ze hem opvolgen?

Oos kijkt voor zich uit: “Het zou heel fijn zijn als die jongens het later willen gaan doen.”

Oos Kesbeke

Oos Kesbeke Kesbeke is nog de enige inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Sinds 1999 wordt het bedrijf geleid door Oos, de derde generatie Kesbeke. Zijn grootvader, Charles Kesbeke, startte het bedrijf in 1948 vanuit een keldertje aan het Waterlooplein. 
 
Lees meer over Oos Kesbeke.