We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Nathan Skwortsow (Physitrack) over zijn derde succesvolle bedrijf en deals met Apple

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 15 maart 2016
Toen hij studeerde in Utrecht stoorde Nathan Skwortsow zich aan het gebrek aan een actueel aanbod aan kamers. Het was het begin van Kamernet.nl. Niet veel later volgde een datingsite voor diezelfde doelgroep: Lexa. Inmiddels is de ondernemer 38 en goed voor negen miljoen euro. "Een happy capitalist", naar eigen zeggen. "Ik wil graag waarde toevoegen aan de samenleving", zegt de ondernemer die inmiddels een derde bedrijf is begonnen. Physitrack is een fysiotherapie-app waarmee patiënten thuis via video’s oefeningen kunnen doen.

"De markt is enorm", beweert Skwortsow, omdat de meeste oefeningen nu op “een vodje” papier worden uitgelegd, terwijl bijna iedereen een smartphone heeft. Na twee jaar ontwikkelen wil hij daarom snel groeien. Physitrack heeft al in vijf landen kantoren en wist snel financiering te vinden. "We verwachten dit jaar cashflow positief te draaien", zegt Skwortsow die ook een 'geheimzinnige' deal met Apple sloot. "Net als Uber, heeft Physitrack de potentie om een deel van de gezondheidsmarkt te veranderen."

In 2018 zouden daarom 2 tot 3 miljard oefenprogramma’s moeten zijn verspreid via de app."Ons groeimodel heeft een klassieke hockeystickcurve", aldus Skwortsow. Een overname past daarom in de strategie. "Er is al interesse getoond vanuit de VS, maar zover zijn we nog niet."

Nathan Skwortsow

Nathan Skwortsow Nathan Skwortsow was al jong een succesvolle internetondernemer als oprichter van Lexa.nl en Kamernet.nl.
Inmiddels bouwt hij met fysiotherapeuten, verzekeraars en universiteiten aan Physitrack, een app voor thuisoefenprogramma’s. 
Lees meer over Nathan Skwortsow.